17 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 16.10.2022 09:12 | Son Güncelleme: 16.10.2022 15:54

Dış basında Bartın maden faciası: Hepsinin hayalleri vardı

Bartın Amasra'da Cuma 18:15 saatlerinde maden ocağında patlama meydana geldi. 41 madencinin hayatını kaybettiği patlama dış basında da yer aldı
Dış basında Bartın maden faciası: Hepsinin hayalleri vardı

Cuma akşamı 18.15'de Bartın Amasra'da maden ocağında patlama meydana geldi. Amasra Taşkömürü İşletme Müessesi'nde, grizu patlaması nedeniyle 41 kişi hayatını kaybetti. Yaşamını yitiren madenciler dün son yolculuğuna uğurlanmaya başlandı. 58 kişinin kurtarıldığı facia dış basına da yansıdı. İşte dış basında yer alan başlıklar:

The Independent

İngiltere'nin günlük gazetesi The Independent, maden ocağındaki patlamaya 'Hepsinin hayalleri vardı': Ölü sayısı 41'e yükselirken Türkiye kömür madeni patlamasının kurbanlarının yasını tutuyor başlığını kullandı.  Haberde 40 yaşındaki madenci Celal Kara'nın ifadelerine de yer verildi. Kara, "Korkunç bir sahne gördük, anlatılmaz çok üzücü. Hepsi benim arkadaşımdı. Hepsinin hayalleri vardı" dedi.

 

The Washington Post

The Washington Post'un "Yetkililerin söylediğine göre Türkiye'deki maden patlamasında 41 kişi hayatını kaybetti" başlıklı haberinde faciadan fotoğraflara yer verildi. Haberde, "Fotoğraflarda madenin girişinde toplanmış, aralarında gözü yaşlı yakınları ve kurtarma görevlilerinin de bulunduğu kalabalık bir grup insan, beklemekte olan bir dizi ambulans ve siyah isle kaplı olduğu görülen yaralı bir madenci görülüyor" ifadelerine yer verdi.

Post ayrıca haberinde 2014 Soma'da yaşanılan patlamayı da hatırlattı. Haberde, "Türkiye en kötü maden kazasını 2014 yılında yaşadı. Soma ilçesinde bir kömür madeninde meydana gelen patlamanın ardından çıkan yangının günlerce sürmesi sonucu 301 kişi hayatını kaybetmişti" ifadeleri kullanıldı. 

The Guardian 

İngiliz günlük gazetesi olan The Guardian maden ocağındaki patlama haberini Türkiye'de kömür madeninde meydana gelen patlamada en az 41 kişi öldü başlığıyla gazetede yer verdi.

The New York Times

The New York Times gazetesi faciaya "Türkiye'deki kömür madeni patlamasında en az 41 kişi öldü" başlıklı haberle yer verdi. Haberde, "Kaza, ülkenin son yıllardaki en kötü maden faciasıydı ve Cumhurbaşkanı, yetkililerin "en ufak bir ihmal" için bile hesap soracağını söyledi" ifadelerine yer verdi.

The Wall Street Journal

ABD merkezli olan ve uluslararası yayınlanan günlük gazete The Wall Street Journal maden faciası için "Türkiye'de kömür madeni patlamasında en az 41 kişi öldü" başlığını kullandı. Gazete Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın "Biz kaderin planına inanıyoruz. Bunun geçmişi, bugünü ya da geleceği olmaz. Bunlar hep olacak, bunu da bilmemiz lazım"  sözlerine yer vedi.