08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.07.2024 10:40 | Son Güncelleme: 21.07.2024 10:44

Ekrem İmamoğlu ve Dilek İmamoğlu kurucuları arasında: Reform Vakfı kuruldu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek Kaya İmamoğlu, CHP Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın ve Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan'ın da dahil olduğu yedi kişilik bir grup tarafından Reform Vakfı kuruldu
Ekrem İmamoğlu ve Dilek İmamoğlu kurucuları arasında: Reform Vakfı kuruldu

Reform Vakfı'nın kuruluşuyla ilgili duyuru, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. İstanbul'da ikamet adresi bulunan vakıf, Ekrem İmamoğlu, Dilek Kaya İmamoğlu, Gökhan Günaydın, Mehmet Ali Çalışkan, Necati Özkan, Resul Emrah Şahan ve İsmail Doğan Subaşı tarafından kuruldu.

Vakfın amacı, "Geride bıraktığımız yüzyılın rasyonel değerlendirmeleri ışığında geleceğe dair bir vizyonun inşası, bu amaçla ortak bir toplumsal zemin, entelektüel ve siyasal müzakere atmosferi oluşturulması, Türkiye’nin ikinci yüzyılına güçlü, etkin, demokratik bir devlet ve huzurlu, müreffeh, özgüvenli bir toplum olarak girebilmesinin sağlanması ve vakıf senedinde belirtilen diğer amaçları gerçekleştirmektir" şeklinde belirtildi.

Vakfın mal varlığı 500 bin TL olarak bildirildi. Tasfiye halinde vakfın arta kalan mal ve hakları Batı İstanbul Eğitim Kültür Sanat Vakfı'na devredilecek.