12 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 26.09.2023 19:10 | Son Güncelleme: 26.09.2023 19:59

Erdoğan açıkladı: Gençlere 9500 lirayı geçmeyen telefon ve bilgisayarlarda 5500 lira destek

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine sonrası konuştu, teknoloji desteğinin ayrıntılarını açıkladı. Örgün eğitimdeki üniversiteliler için 9500 lirayı geçmeyen telefon ve bilgisayarlarda 5500 lira destek verilecek. Hatlara 10 GB ücretsiz internet tanımlanacak. Yeni evlenen çiftlere de faizsiz kredi geliyor
Erdoğan açıkladı: Gençlere 9500 lirayı geçmeyen telefon ve bilgisayarlarda 5500 lira destek

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı sona erdi. 3 saat 45 dakika süren toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan noktalar şöyle:

  • Üç yılda 1,3 trilyon dolar ekonomik büyüklük ile kişi başına 15 bin dolar gelir hedefini yakalayacağız.
  • 85 milyon el ele, gönül gönüle vererek hem depremin yaralarını saracak hem Türkiye'yi hedeflerine ulaştıracağız.
  • Örgün eğitimdeki üniversiteli gençlerimize cep telefonu ve bilgisayar desteğini hayata geçiriyoruz. 9 bin 500 lirayı geçmeyen telefon ve bilgisayar için 5 bin 500 liraya kadar teknoloji desteği vereceğiz. Cep telefonu için piyasa fiyatının yüzde 44,4'üne, bilgisayarlar için yüzde 16,7'si kadar tutarda destek sağlayacağız.
  • Bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay aylık ücretsiz 10 GB kota tanımlıyoruz. İstedikleri 3 mobil şebeke üzerinden kullanabilecekler. 
  • 18 yaşına giren gençlerimize 1 yıl süreyle geçerli olmak üzere Genç Kart vereceğiz. Kültürel ve sanatsal etkinliklerden ücretsiz ya da indirimli faydalanabileceklerdir. İmkanları daha da genişleteceğiz.

Yeni evlilere faizsiz kredi

  • Önümüzdeki günlerde Aile ve Gençlik Bankası'na dair kanun teklifini Meclis'imizin takdirine sunacağız. Devlet gelirlerinin belli bir kısmını buraya aktaracağız. Yeni evlenen çiftlere faizsiz kredi imkanı sunacağız. Aile ve Gençlik Bankası gelirleri tesis edilene kadar bu uygulamayı pilot proje olarak deprem bölgesinde başlatacağız.
  • Ermeni halkının refahı, huzuru, esenliği komşularıyla kavgadan değil barıştan ve işbirliğinden geçmektedir. Türkiye kalıcı barış için üzerine düşeni yapmaktan çekinmemiştir, bundan sonra da çekinmeyecektir.