29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 16.04.2024 22:23 | Son Güncelleme: 16.04.2024 23:06

Erdoğan'dan 'randevu' açıklaması: Sayın Özel’e kapımız açık, ele alacağımız konu başlıkları çok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Özgür Özel'in kendisinden randevu talebinde bulunması halinde yanıtının ne olacağı sorusuna, "Sayın Özel’e kapımız açık. Ele alacağımız konu başlıklarımız çok" karşılığını verdi
Erdoğan'dan 'randevu' açıklaması: Sayın Özel’e kapımız açık, ele alacağımız konu başlıkları çok

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisinden randevu talebinde bulunması halinde CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e kapısının açık olduğunu söyledi. CHP lideri Özel, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Erdoğan'la Ramazan Bayramı'nda yaptığı telefon görüşmesinde, kendisinden ileride randevu talebinin olacağını söylediğini aktarmıştı. Kabine toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Özel’in sizden randevu istediği konuşuluyor. Bu talebe yanıtınız ne olur?" sorusu üzerine, "CHP’nin Genel Başkanı Sayın Özel’e kapımız açık. Ele alacağımız konu başlıklarımız çok, ziyarete geldikleri anda oturur konuşuruz" dedi.

"Bağdat'tan dönüşte Erbil’e de bir ziyaret yapabiliriz"

Cumhurbaşkanı, önümüzdeki günlerde yapacağı Bağdat ziyareti hakkında ise şu bilgileri paylaştı:  "Bu ziyaretle birlikte Türkiye ve Irak olarak münasebetlerimizi farklı bir zemine oturtacağız. Ziyaretimizin gündem başlıklarının en önemlilerinden biri de su meselesi. Su konusunda bizden bazı talepleri oldu, bu konuları çalışıyoruz. Bu konuyu onlarla çözmenin gayreti içinde olacağız. Onlar da zaten bu işi çözelim istiyorlar. Adımlarımızı bu istikamette atacağız. Bir de Türkiye’ye doğalgaz ve petrol akışı konuları var onları da ele almanın gayreti içerisinde olacağız. Bağdat ziyaretimizin ardından dönüşte Erbil’e de bir ziyaret yapabiliriz, oradaki yetkililerle de görüşmeler yapabiliriz. Arkadaşlarımız bu konu ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor."

"Putin'in ziyaretinin tarihi netleşmedi"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye ziyaretinin tarihinin henüz netleşmediğini belirten Erdoğan, "Sayın Putin ile sık sık telefon görüşmeleri gerçekleştiriyoruz İnanıyorum ki en kısa sürede netleşecektir" dedi.

"Öğretmen atamaları fazla uzamayacak"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Öğretmen ataması söz konusu mu?" sorusuna ise, "Öğretmen atamaları fazla uzamayacak yakında bir miktar atama yapacağız. Ancak şimdi rakam vermek doğru olmaz Milli Eğitim Bakanımız konuyu çalışıyor" yanıtını verdi.