20 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.05.2023 16:57 | Son Güncelleme: 10.05.2023 17:17

Erdoğan'ın Batman gezisine eski Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek de katıldı

Geçen ay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile seçim sonrasında ekonomi kadrosunda yer almak için anlaştığı öne sürülen eski Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek, bugün Cumhurbaşkanı'nın Batman gezisine katıldı
Arşiv
Arşiv

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün seçim çalışmaları kapsamında Batman'daydı. Erdoğan, Batman mitingi öncesinde şehri gezdi. Erdoğan'ın şehirdeki gezisine Batmanlı olan eski Ekonomi Bakanı  Mehmet Şimşek de katıldı. Eski bakan Şimşek, miting öncesinde eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz ve eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’la bir araya gelerek fotoğraf çektirdi.

Geçen ay Erdoğan, Mehmet Şimşek'e  Gaziantep’ten 1. sıra milletvekili adaylığı ve Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanması halinde kendisinin ekonomi danışmanı olmasını önermişti. Ancak Şimşek, siyasete dönmeyeceğini açıklamıştı. Ancak Oksijen'in ulaştığı bilgilere göre Şimşek, kilit ekonomik birimlere atama yetkisini de içeren daha geniş kapsamlı bir sorumluluk istedi. Yakın kaynaklara göre Erdoğan ve Şimşek daha geniş kapsamlı bir görev için mutabakata vardı. Buna göre, Erdoğan’ın seçimi kazanması halinde Mehmet Şimşek Cumhurbaşkanlığı kabinesinde Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini üstlenecek. Şimşek, kilit görevlere yönelik atamalarda söz sahibi olma konusunda Erdoğan’dan teminat aldı.