Eski danışmanının iddiaları üzerine eşi Serpil Yavuzyılmaz hakkında soruşturma başlatılmasının ardından açıklama yapan Yeni Parti Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, hedef alınmasının nedeninin üzerinde çalıştığı ‘fon vurgunu’ dosyaları olduğunu savundu. Yavuzyılmaz, sürecin bir itibar suikastı olduğunu belirterek, “Bana dokunamadıklarından ailem üzerinden beni tehdit ediyorlar” dedi
Eski danışmanı Özgün Avcı’nın savcılığa verdiği ifadelerin basına yansımasının ve eşi Serpil Yavuzyılmaz hakkında “yağma” ile “kamu kurum veya kuruluşlarının zararına dolandırıcılık” suçlamalarıyla soruşturma başlatılmasının ardından Yeni Parti Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, sosyal medya platformu X üzerinden bir açıklama yayımladı. Yavuzyılmaz, iddiaların asılsız olduğunu ve kendisini susturma amacı taşıdığını belirtti.
“AK Parti’nin saldıracağını biliyordum”
Milletvekilliği görevi süresince Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) usulsüzlükleri ve kamu zararları üzerine çalıştığı için güç odaklarının hedefinde olduğunu ifade eden Yavuzyılmaz, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:
“Fon vurgunu konusunda yaptığım açıklamalar ve üzerinde çalıştığım dosyalar nedeniyle AKP’nin saldıracağını biliyordum. Ama bunu eşim üzerinden yapacak kadar alçalacaklarını tahmin etmiyordum. Konu, bana dokunamadıklarından ailem üzerinden beni tehdit etmelerinden ibarettir. Hem geçmişte hem de bugün, geniş bir kadroyla çalışmalarımı sürdürüyorum. Bunların arasında danışmanlarım, çeşitli alanlardaki uzmanlar, hukukçular ve siyasetçiler vardır.”
“Bu tehdide pabuç bırakacak değilim”
Ortaya atılan iddiaların temel amacının gündemdeki fon meselesinin konuşulmasını engellemek olduğunu savunan Yavuzyılmaz, eşi üzerinden kendisine bir itibar suikastı yapıldığını kaydetti. Yavuzyılmaz, açıklamasını şöyle tamamladı:
“Bu operasyonu yapanlar açıkça şunu diyorlar: ‘Sen ve partin, bu fon vurgunu meselesini daha fazla kurcalamayın!’ Benim üzerimden tüm milletvekillerine ve ailelerine verilmek istenen bu aşağılık mesajı reddediyorum. Bu tehdide, bu alçaklığa pabuç bırakacak değilim. AKP’nin yolsuzluk, usulsüzlük ve kamu zararlarının üzerine gitmeye kararlılıkla devam edeceğim.”
Kamuoyunun Dikkatine,
— Deniz Yavuzyılmaz (@yavuzyilmazd) September 29, 2026
Milletvekilliği görevim süresince;
AKP’nin yaptığı yolsuzluk, usulsüzlük ve kamu zararları üzerine kamuoyunu aydınlatmaya çalışıyorum.
Bu nedenle AKP’nin ve türlü güç odaklarının hedefinde ve tehdidi altında olduğumun farkındayım.
Fon vurgunu konusunda…
Ne olmuştu?
Deniz Yavuzyılmaz’ın TBMM’deki eski danışmanı Özgün Avcı, savcılığa verdiği ifadede milletvekilinin bazı danışmanlarının fiilen görev yapmadığını ve maaşlarda usulsüzlük yapıldığını iddia etmişti. Avcı, kadrolu danışmanlardan birinin maaş kartının Serpil Yavuzyılmaz’da bulunduğunu ve personelin hakedişinin tamamının ödenmediğini öne sürmüştü. Söz konusu ifadelerin ardından Serpil Yavuzyılmaz hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenilmişti.
