29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.12.2023 11:21 | Son Güncelleme: 12.12.2023 12:30

Faruk Koca'nın ilk ifadesi: Bu olaya hakemin yanlış kararları neden olmuştur

MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının hakemi Halil Umut Meler'e saldıran ve tutuklanan Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, ifadesinde "Bu olaya hakemin yanlış kararları neden olmuştur" dedi
Faruk Koca'nın ilk ifadesi: Bu olaya hakemin yanlış kararları neden olmuştur

MKE Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçında hakem Halil Umut Meler'e yumruk attığı için tutuklanan Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın ifadesi ortaya çıktı. TRT'nin haberine göre Koca, "Amacım sözlü tepki göstermekti, tokat attım. Benim atmış olduğum tokat kırığa sebep vermez. Bu olaya hakemin yanlış kararları neden olmuştur" diyerek kendini savundu.

Koca'nın savunması şu şekilde:

"Üzerime atılı suçlamayı anladım. Ben bu konu ile ilgili olarak savcılıkta ve kollukta ifade vermiştim. Bu ifadelerimi aynen tekrar ederim. Üzerime atılı suçlamayı kesinlikle kabul etmiyorum. Hakemin verdiği yanlış kararlar ve tahrik edici davranışlarından dolayı bu olay gelişmiştir. Benim amacım hakeme sözlü tepki gösterip yüzüne tükürmekti. Bu esnada hakemin yüzüne bir tokat attım. Benim atmış olduğum tokat kırığa sebebiyet vermez. Benim atmış olduğum tokattan sonra hakem yaklaşık 5-10 saniye ayakta durdu, daha sonra kendisini yere attı. Kalp rahatsızlığım bulunması sebebi ile de beni olay yerinden hemen uzaklaştırdılar. Ben bunun dışında gerçekleşen hiçbir olaydan haberdar değilim. Söyleyeceklerim bu kadardır."