24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 31.07.2022 10:13 | Son Güncelleme: 31.07.2022 14:55

Fazıl Say: Aysu’ya Truva sonatını hediye edeceğim

Manş'ı geçen en genç Türk olarak adını tarihe yazdıran Aysu Türkoğlu'na bestelerinden beslendiğini söylediği Fazıl Say'dan sürpriz bir haber geldi. Say, Truva sonatını Aysu'ya hediye edeceğini açıkladı
Fazıl Say: Aysu’ya Truva sonatını hediye edeceğim

16,5 saat kulaç atarak Manş'ı geçen en genç Türk olan Aysu Türkoğlu'na tebrik mesajları gelmeye devam ediyor. Ancak onların içinde bir isim var ki Aysu için çok değerli. Gazete Oksijen'e verdiği ilk röportajında Aysu'nun bestelerinden uyurken bile beslendiğini söylediği Fazıl Say da zorlu yolculuğu boyunca ona destek olanlardan biriydi.  

Aysu Fransa'nın Cap Gris-Nez kıyılarına çıktığında Say, sosyal medyadan ilk tebrik mesajlarından birini attı. Say, Aysu'nun 16 saat 28 dakika sonra Manş'ı geçtiği haberini "Bravo" yazarak paylaştı. 

Instagram hesabından yaptığı paylaşımla da Aysu'ya bir sürpriz yapan Say, ona Truva sonatını hediye edeceğini duyurdu.  2018'de Truva sonatını çaldığı bir kesiti paylaşan Say gönderisinin altına şu ifadeleri yazdı: 

"Bana öğreti oldu"

"Aysu Manş'ı yüzdüğü sırada ben Hırvatistan'a gittim, konser verdim, döndüm. Bir de “Yazın çalışmaktan koşturmaktan yoruldum” diye hayıflanıyordum. Etrafımızdaki herkes tatil fotoğrafları yolluyor imreniyoruz. Ama bu yaşta; Öğreti oldu bana Aysu’nun disiplini ve hedefe kitlenmesi. Helal olsun. Tutku hayatın en büyük anlamı… Aysu’ya Truva sonatını da hediye edeceğim, 7. bölümünü sayfama koydum “Aşil” .  Aysu bunu dinlerse Manş'ı bir dahaki sefere 16 dakikada geçsin"

Fazıl Say eserleriyle yüzdü

Aysu'nun zorlu Manş mücadelesi boyunca antrenörü Bengisu Avcı ve babası Mustafa Türkoğlu'nun onu takip ettiği tekneden onun için Fazıl Say (Nocturne) eserleri çalındı. Aysu daha önceki röportajında Fazıl Say hayranlığını şu sözlerle dile getirmişti: Sabahla akşam antrenmanı arasında öğlen uyurum, ful arkada Fazıl Say açıktır. Uyurken bile besleniyorum ondan çünkü… Hatta gece bile Fazıl Say’ın playlist’ini açıp yatıyorum, o kendi kendine bitiyor. Mesela geçen yıl vize alamayıp gidemediğimiz için çok çökmüştüm. Bir hafta boyunca yataktan kalkmadan sadece Fazıl Say’ın “Nocturne” yorumunu dinledim.

Video: Manş'ı yüzerek geçen Aysu Türkoğlu gözyaşlarını tutamadı