08 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.11.2022 12:22 | Son Güncelleme: 21.11.2022 17:20

Gaziantep'e havan saldırısı: 3 kişi hayatını kaybetti

Terör örgütü YPG/PKK üyelerince atılan 5 roket, ilçe merkezindeki bir lise ve iki ev ile Karkamış Sınır Kapısı yakınındaki bir tıra isabet etti. Saldırıda biri çocuk biri öğretmen üç kişi hayatını kaybetti
Gaziantep'e havan saldırısı: 3 kişi hayatını kaybetti

YPG/PKK terör örgütü, Suriye'nin kuzeyinden Gaziantep'in Karkamış ilçesine yönelik bugün 5 havan/roketli saldırı düzenledi. Teröristlerin attığı havan/roketler, bir lise ve 2 ev ile Karkamış Sınır Kapısı yakınındaki bir tıra isabet etti. Saldırılarda biri öğretmen, biri çocuk olmak üzere 3 sivil hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı. 

Bölgede açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Karakamış'ta 5 yaşındaki çocuk ile 22 yaşında bir öğretmen öldü. 5 aylık hamile bir kadın da yaralı" dedi.  Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Karkamış'a düzenlenen terör saldırısından dolayı bu hafta ilçedeki bütün okulların tatil edileceğini açıkladı.

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, saldırıda hayatını kaybeden Hasan Karataş'ın yeğeni olduğunu açıkladı. Polat sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Yüreğimiz yanıyor. Gaziantep'in Karkamış ilçesine hain terör örgütü tarafından düzenlenen roket saldırısında yeğenimiz Hasan Karataş hayatını kaybetti. Teröre lanet olsun" dedi.

1 adet patlamamış mühimmat ele geçirildi

Kolluk görevlilerince olay yerinde 1 adet patlamamış mühimmat ele geçirildiği bildirildi. Açıklamada "Olaya ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca adli soruşturma başlatılmış olup soruşturma işlemleri titizlikle devam etmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Suriye'nin kuzeyinden terör örgütü YPG/PKK mensuplarınca dün Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısı bölgesine roket atılması sonucu 1 asker ve 7 polis yaralanmıştı. Terör örgütü üyelerinin dün akşam saatlerinde Gaziantep'in Karkamış ilçesine attığı 4 roket de boş alana isabet etmişti. Eli kanlı terör örgütü, böylelikle dünden bu yana çocuk yaşlı gözetmeden sivillere yönelik 10 roketli/havanlı saldırı düzenledi. 

 

 

Kaynak: AA