08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 20.05.2024 09:39 | Son Güncelleme: 20.05.2024 13:45

Getir, Sky News'un iddiasını yalanladı: Şirketimizin kulübe borcu yoktur

İngiliz haber sitesi Sky News, İngiltere'den çekilen Getir'in üç yıllık sponsorluk anlaşması yaptığı Tottenham Hotspur kulübüne yaklaşık 5 milyon Sterlin borcu olduğunu iddia etti. Ancak şirket, kulübe herhangi bir borçları olmadığını açıkladı
Getir, Sky News'un iddiasını yalanladı: Şirketimizin kulübe borcu yoktur

Sky News'un haberine göre bu ay İngiltere'den ayrılma planlarını doğrulayan hızlı teslimat uygulaması Getir'in Tottenham Hotspur futbol kulübüne milyonlarca sterlin borcu bulunuyor. Sky News'tan Mark Kleinman'ın haberine göre üç yıllık antrenman sponsorluğu anlaşması pazar günü Premier Lig sezonunun sonunda biten Türkiye merkezli Getir'in kulübe 5 milyon sterline yakın borcu var. 

Getir şu sıralar İngiltere, Almanya ve Hollanda'dan çekilmesini kolaylaştırmaya yardımcı olmak için büyük yatırımcılar Mubadala ve G Squared ile finansman konusunda anlaşmaya çalışıyor. Şirketin, kulübe olan mali yükümlülüklerini ne zaman yerine getireceği bilinmiyor.  Şirket bir zamanlar yaklaşık 10 milyar sterlinlik bir değere ulaştı ancak kötüleşen mali durumu nedeniyle kendi iç pazarına geri çekilmek zorunda kaldı ve bu süreçte binlerce kişiyi işten çıkarmıştı. Sky News'un bu ayın başlarında yayınladığı habere göre, şirketin İngiltere'den çekilmesi yaklaşık bin 500 kişinin işini riske attı.

Getir gibi şirketler pandemi sırasında astronomik değerlemelerle fon çekerek büyük kazananlar oldu. Getir'in düşüşü, bir zamanlar gıda perakendeciliğinin yeni devleri olarak selamlanan teknoloji şirketlerinin değerlerinin düşüşünü vurguluyor. Rakiplerinin çoğu çoktan iflas etti, diğerleri ise umutsuz bir konsolidasyon dalgasının parçası olarak yutuldu. Getir, Gorillas'ı Aralık 2022'de kapanan 1,2 milyar dolarlık hisse bazlı bir anlaşmayla satın aldı. 

Getir iddiaları yalanladı

Getir, Sky News'un haberinin gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada, "Şirketimizin 2021 yılında sponsorluk anlaşması yaptığı Premier League takımı Tottenham Hotspur’a borcu olduğu yönünde asılsız iddialar bulunmaktadır. Bu haberlerin gerçeği hiçbir şekilde yansıtmadığını önemle belirtmek isteriz. Şirketimizin, Tottenham Hotspur ile gerçekleştirilen sponsorluk anlaşmasından kulübe borcu yoktur" ifadeleri kullanıldı.