19 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.05.2024 22:54 | Son Güncelleme: 02.05.2024 23:08

Hakaret davasında hapsi istenen Kılıçdaroğlu: Türkiye ortadoğu ülkesi olmayacak, sen de padişah olamayacaksın

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Bayraktar'a hakaret iddiasıyla yargılandığı davada 2 yıl 4 aya kadar hapsi istenen CHP eski Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı. Kılıçdaroğlu, "Türkiye ortadoğu ülkesi olmayacak, sen de padişah olamayacaksın" ifadelerini kullandı
Hakaret davasında hapsi istenen Kılıçdaroğlu: Türkiye ortadoğu ülkesi olmayacak, sen de padişah olamayacaksın

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 1 yıl 2 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istenmesine ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. 

Paylaşımında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan Kılıçdaroğlu şunları yazdı: "Yoksulluğun, savaşların, zindanların ve otokrasilerin beşiğidir ortadoğu coğrafyası… Gazetecilerin ve muhalif düşüncenin hapislerle cezalandırıldığı, diktatörlerin ve aile fertlerinin saraylarda şatafat içinde yaşarken, halkının yoksulluk ve korku içine hapsolduğu çaresizliğin adresidir. Bu yüzdendir ki; Türkiye Cumhuriyeti ortadoğu ülkesi olmayacak! Senin partin de Baas Partisi olmayacak! Sen de çok istediğin rejimi getiremeyecek, padişah olamayacaksın!"