08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 27.02.2023 09:32 | Son Güncelleme: 27.02.2023 09:57

Haluk Levent: Çadırları Kızılay'dan aldığımızı zaten paylaşacaktık

Ahbap'ın Kızılay'dan 2050 çadır satın alındığını açıklamasının ardından sular durulmazken Ahbap'ın kurucusu sanatçı Haluk Levent yeni bir açıklama yaptı. Levent, tüm faturaları 28 Şubat'ta zaten paylaşacağını ve bunu günler önce duyurduğunu söyledi
Haluk Levent: Çadırları Kızılay'dan aldığımızı zaten paylaşacaktık

Kahramanmaraş merkezli iki depremde yerle bir olan 10 kentte yaşanan en büyük sıkıntılardan biri depremden sağ kurtulanların barınma alanları oldu. Bölgede yeteri kadar geçici barınma alanı ve çadır sağlanamaması eleştirilen odağı olurken Türk Kızılay’ın Ahbap'a çadır satışı yaptığı ortaya çıktı.

Ahbab Derneği kurucusu Haluk Levent bu bilgiyi doğrularken ilk olarak şu açıklamayı yaptı:

Sivil toplum kuruluşu Ahbap, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Kızılay’ın iştirakinde olan Kızılay Çadır ve Tekstil A.Ş'den deprem bölgesi için 2050 çadır alındığını duyurdu. Konuya dair eleştirilere sosyal medya hesabından yanıt veren Ahbap'ın kurucusu Haluk Levent, "Biz o akşam herkes can derdinde soğuktan donarken “bu çadırları satın almalı mıyız ya da almamalı mıyız?” lüksüne sahip değildik olamazdık da. Ve satın alıp bölgeye gönderdik. Yaptığımız her işlem kanuni ve doğru" ifadelerini kullandı.

Levent'in bu paylaşımının ardından çadır tartışmaları devam ederken Levent bugün yeni bir açıklama yaptı ve toplanan bağışların nerelere harcandığının raporlarını 28 Şubat tarihinde paylaşacaklarını 7 gün önceden duyurduğunu söyledi. 

7 gün önce paylaşacağımı duyurmuştum

Levent şu sözleri kaydetti: 

Bana gelen sorulara baktım. Herkesin tek sorusu var. “Kızılay’dan çadır aldığını neden gizledin?” 7 gün önce bu twitleri attım Tüm işlemler faturalar yayınlanacak demişim. 28 şubatta yani yarın sitede yer alacaktı. Twitler yerinde duruyor. Nasıl saklarım?

Kaynak: AA