01 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.02.2023 12:38 | Son Güncelleme: 08.02.2023 12:54

Haluk Levent: Fiyatı neyse söyleyin gönderelim

Kahramanmaraş depremi sonrası 10 il ağır bir şekilde yara alırken, arama kurtarma çalışmaları da sürüyor. Kurduğu AHBAP platformu ile deprem bölgesine destek olmaya çalışan Haluk Levent, bölgedeki eksiklikleri anbean paylaşırken, son olarak yaptığı paylaşımda iletişimde yaşanan sıkıntıya değindi
Haluk Levent: Fiyatı neyse söyleyin gönderelim

Kahramanmaraş depremi sonrası mobil cihazların kullanımı çok daha hayati bir öneme sahip olurken, elektriğin kesilmesi ve binalalarla birlikte baz istasyonlarının da kullanılamaz hale gelmesi iletişimi ciddi seviyede sekteye uğratmaya başladı. 

Bölgede iletişimin sürdürülmesinde güçlükler ilk günden bu yana güçlükler yaşanırken, telekom operatörleri de dün yaptıkları açıklamada şu sözleri kaydetmişti:

"10 ili etkileyen depremler sebebiyle enerji hatlarında ve baz istasyonlarında oluşan hasar iletişim süreçlerini etkilemektedir. Güvenlik tedbirleri kapsamında ve enerji hatlarında oluşan hasar nedeniyle dağıtım şirketlerince bölgeye elektrik verilememesi sebebiyle iletişim için gerekli enerji jeneratörler ile sağlanmaktadır. Enerji iletimi konusundaki onarım çalışmaları devam ederken, bölgeye sevk edilen mobil baz istasyonlarıyla iletişim kuruluyor. Depremden etkilenen ve hasar gören baz istasyonlarının onarımına ise devam edilmektedir."

Levent: Fiyatı neyse söyleyin, gönderelim

İletişim sağlanması noktasında yaşanan sıkıntıya dikkat çeken Levent, şu sözleri kaydetti:

“Telefon operatörleri!

Bu 3. Gün

Bu kadar bağış topladık fiyat söyleyin hemen gönderelim! Nedir bu ya ! Hatay’ın dört bir yanını güçlendirin artık! Yapacağımız işin verimi yüzde 60 düşüyor. Teknoloji mi yetersiz bilim mi yetersiz anlamıyorum!”