21 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 07.02.2023 20:26 | Son Güncelleme: 07.02.2023 20:46

Haluk Levent: Onay almadan yardım göndermeyin

Haluk Levent, Hatay'a gönderilen bazı kamyonların daha yardım bölgesine gelmeden yolda dağıtıma başladığını söyledi. Levent bu nedenle AFAD ve Valilik'ten onay alınmadan bölgeye yardım gönderilmemesi çağrısında bulundu
Haluk Levent: Onay almadan yardım göndermeyin

Ahbap platformu aracılığıyla depremden etkilenen şehirler için yardım toplayan Haluk Levent, Hatay'da yardım dağıtım bölgesindeki durumu anlattı. TV100'e konuşan Levent, çok sayıda insandan kamyonlarla yardım gönderdiklerine dair telefon aldığını ancak yardımların çoğunun bölgeye ulaşmadığını söyledi. 

AFAD, Ahbap ya da bir dernekten çağrı yapılmadan yardım gönderilmemesi gerektiğini vurgulayan Levent, "İki kamyon vardı örneğin. Adamlar daha Hatay'a gelmeden yanlarına gelenlere yardımları dağıtmaya başladı. Dakika başa telefon geliyor, "biz kamyon gönderdik" diye. Nereden alacağım ben onları? Giysi topluyorlar, ikinci el. Buradaki insanların da onurları var. Virüsler var, hastalıklar var... Ben neden insanlara senin kıyafetini vereyim? Bunu insanlara anlatamıyoruz. AFAD'la Valilik'le görüşmeden yardım göndermesinler. Eğer onay almış olsalardı o iki kamyon yüklerini öyle boşaltıp gidemezdi" ifadelerini kullandı.