29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.03.2023 13:34 | Son Güncelleme: 04.03.2023 14:19

Hatay Valiliği: Yeterli su stokumuz var

Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin içme suyu sıkıntısı çekiyoruz açıklaması gündem oldu. Bunun üzerine Hatay Valiliği, "Bölgeye içme suyu sevkiyatı sürekli olarak yapılmakta olup, yeterli su stokumuz mevcuttur" açıklaması yaptı
Hatay Valiliği: Yeterli su stokumuz var

Hatay Büyükşehir Belediyesi, şehirde acil içme suyu problemi yaşandığını belirterek, paydaşlarla iletişime geçildi ve problemin çözümü için girişimlerimiz devam ediyor açıklaması yaptı.  Krizin gündem olması sonrası Hatay Valiliği'nden yapılan açıklamada, il genelinde depremler nedeniyle su şebekesinde meydana gelen arızaların ekiplerin yoğun çalışmaları sonucu giderildiği duyuruldu. Şebeke suyunun kullanım amacı için de uyarılarda bulunan Hatay Valiliği, "Hijyen amacıyla şebeke suyunun kullanılmasında herhangi bir sorun bulunmamaktadır. İçme suyu olarak damacana ve şişe su kullanılması gerekmektedir" dedi.

Açıklamada, "Hijyen amacıyla şebeke suyunun kullanılmasında herhangi bir sorun bulunmamaktadır. İçme suyu olarak damacana ve şişe su kullanılması gerekmektedir. AFAD tarafından bölgeye içme suyu sevkiyatı sürekli olarak yapılmakta olup, yeterli su stokumuz mevcuttur. Sosyal medyada bu konuda kara propaganda yapanlar hakkında gerekli cezai işlemler yapılmaktadır" ifadesine yer verildi.

 

Kaynak: AA