27 Temmuz 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Giriş: 06.02.2024 09:08 | Son Güncelleme: 06.02.2024 09:52

Hayatını kaybedenler için Sessiz Yürüyüş

Asrın felaketinin yıl dönümünde Hatay’dan Adıyaman'a Osmaniye'den Gaziantep'e vatandaşlar geceyi sokaklarda geçirdi. Binlerce kişi kayıplarını Sessiz Yürüyüş programıyla andı. Hayatını kaybedenler için 3 semavi dinin temsilcileri dualar okudu
Hayatını kaybedenler için Sessiz Yürüyüş - Resim: 1

Kahramanmaraş merkezli depremlerin 1. yıl dönümü dolayısıyla Adıyaman'da depremzedelerin katılımıyla "sessiz yürüyüş" yapıldı.

Hayatını kaybedenler için Sessiz Yürüyüş - Resim: 2

Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler Zonguldak'ta anıldı. Kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti üyeleri ile madenciler, depremlerde hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu. Baretleri ve işçi kıyafetleriyle anma programına katılan madenciler ile üyeler, anıta karanfil bıraktı.

Hayatını kaybedenler için Sessiz Yürüyüş - Resim: 3

Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde 6 Şubat 2023 depremlerinde yaşamını yitirenler için çeşitli anma programları düzenlendi. Yoğun sisin kapladığı İnönü Caddesi'ndeki Rana Apartmanı'nın kaldırıldıktan sonra boş kalan alanına, afetin yıl dönümünde ölenlerin yakınları tarafından mumlar konuldu.

Hayatını kaybedenler için Sessiz Yürüyüş - Resim: 4

Osmaniye'de 6 Şubat 2023'teki depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlar için 04.17'de anma programı yapıldı. Osmaniye Belediyesince düzenlenen program, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ve 132 kişinin yaşamını yitirdiği Metin Tamer Sitesi'nin olduğu alanda gerçekleştirildi.