28 Haziran 2025, Cumartesi
Abone Ol Giriş yap
Advertisement
Haber Giriş: 27.10.2023 04:42 | Son Güncelleme: 27.10.2023 04:42

HEDEP: Her kesimle görüşebiliriz

AKP ile HEDEP arasında bir süredir görüşme trafiği olduğu iddiası Ankara’da kulisleri hareketlendirdi. Sorular üzerine HEDEP yönetiminden “Çözümü mümkün kılacaksa her kesimle görüşebiliriz” yanıtı geldi
Yeşil Sol Parti geçen ayki kongrede partinin adını “Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi”, resmi kısaltmasıyla HEDEP olarak değiştirdi. Yeni partinin eşbaşkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan oldu.
Yeşil Sol Parti geçen ayki kongrede partinin adını “Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi”, resmi kısaltmasıyla HEDEP olarak değiştirdi. Yeni partinin eşbaşkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan oldu.
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült
email [#52C1F5] Created with Sketch. Her gün aynı saatte, en önemli gelişmeler e-posta kutunda! Şimdi ücretsiz üye ol, gündemi kaçırma!

Yerel seçim yaklaşırken Ankara’da partiler pozisyonlarını netleştirmeye çalışıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçimden hüsranla ayrılan muhalefet için bu çok da kolay değil. Bir yandan eldeki kazanımları kaybetme riski bir yandan da hayal kırıklığına yol açan ittifak politikaları muhalefeti zorluyor. Yön belirlemeye çalışan partilerden biri de yeni ismiyle HEDEP. Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılma riski bulunması nedeniyle genel seçime Yeşil Sol Parti çatısı altında giren HDP, bu partinin ismini de HEDEP olarak değiştirdi. Artık yola aynı çizgideki HADEP, HEP gibi partileri de çağrıştıran HEDEP ismiyle devam edilecek.

Yazının tamamını görebilmek için lütfen abone olun. ABONE OL Aboneyseniz üye girişi yapınız.
Oksijen'e e-gazete aboneliği ile edineceğiniz avantajlar; Oksijen yazarlarının tüm yazılarına erişim Gazeteoksijen.com üzerinden 7/24 güncel haber erişimi Her gün e-posta kutunuza gelen Oksijen bülteni Gazete Oksijen, O2 ve özel yayın arşivine erişim

Hesap oluşturun

veya
Zaten üye misiniz? Üye girişi yapın