04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.11.2023 15:10 | Son Güncelleme: 17.11.2023 15:31

Hrant Dink'in eşi Rakel Dink: Bizi yasın en ağır günlerine geri yolladılar

Rakel Dink, eşi Hrant Dink'i öldürdükten sonra 16 yıl hapis cezası alan Ogün Samast'ın tahliyesine için "Yasın en ağır günlerine geri yolladılar bizi" dedi
Hrant Dink'in eşi Rakel Dink: Bizi yasın en ağır günlerine geri yolladılar

Hrant Dink Vakfı'nın düzenlediği Cumhuriyet'in 100. Yılında Azınlık Hakları Konferansı'na katılan Rakel Dink, katil zanlısı Ogün Samast'ın tahliye edilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. "2 gün önce hepinizin bildiği gibi Hrant'ın katili olduğu söylenen kişiyi serbest bıraktılar. Bir kez daha adaletsizliği yüzümüze çarpıp yasın en ağır günlerine geri yolladılar bizi" diyen Rakel Dink, "Şunu bir kez daha hatırlattılar. Hrant'ın cinayetini konuşmadan Türkiye'de azınlık haklarını konuşmak mümkün değildir" açıklamasında bulundu.

Tetikçinin serbestçe dolaşmasının sembolik anlamı olduğunu dile getiren Dink, "Hrant'ın cinayet davasında adaletin yerini bulmasındaki mesele, hiçbir zaman şu veya bu kişinin 3-5 yıl fazla veya az ceza alması değildir" dedi. İlk günden beri karanlığın sorgulanması gerektiğini söylediklerinin altını çizen Dink, "Bu davada adaletin yerini bulması, ülkenin demokratikleşmesi için olmazsa olmazdır dedik. Şimdi kalkıp bu karar memleketimize hayırlı, uğurlu olsun mu diyelim" ifadelerini kullandı.