18 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 26.02.2024 14:39 | Son Güncelleme: 26.02.2024 14:51

İBB Başkanı İmamoğlu davet polemiğiyle gündem olan açılışa katılmadı

Geçen hafta Ulaştırma Bakanlığı tarafından Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açılış törenine davet edildiğini açıklayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Uraloğlu ve AK Parti adayı Kurum'un bulunduğu törene katılmadı
İBB Başkanı İmamoğlu davet polemiğiyle gündem olan açılışa katılmadı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, AK Parti'nin İstanbul adayı Murat Kurum ile arasında yaşanan davet polemiğinin ardından Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı açılış törenine katılmadı. Törende Kurum, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulundu. 

İmamoğlu cuma günü yaptığı konuşmada Ulaştırma Bakanı tarafından açılışa davet edildiğini söyledi ve "Pazartesi oraya gideceğim" demişti. Kurum ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanı ile görüştüğünü, İmamoğlu’na böyle bir davetin gitmediğini dile getirdi. İmamoğlu Silivri’deki konuşmasında kendisine e-posta ile gönderilen daveti göstererek “Şimdi benim için, ‘Kendi kendine davet uyduruyor’ diyen bu acemi adaya, bunu postayla yollayacağım. Utanır mı bilmem. Hiç sanmam ama, utanır mı bilmem” ifadelerini kullandı. Bugün gerçekleşen törene ise İmamoğlu'nun katılmadığı görüldü.