24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 29.05.2023 13:55 | Son Güncelleme: 29.05.2023 15:57

İbrahim Kalın: Mehmet Şimşek kabinede olsun olmasın ekonomi politikamıza katkı verecek

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın yeni Kabineye ve yemin törenine ilişkin "Kabine de olur olmaz ama Mehmet Bey (Şimşek) bizim ekonomi politikalarımıza katkı vermeye devam edecek" dedi
İbrahim Kalın: Mehmet Şimşek kabinede olsun olmasın ekonomi politikamıza katkı verecek

Katıldığı canlı yayında yeni oluşacak kabineye dair konuşan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Mehmet Şimşek bu sürece makamdan ayrı her zaman destek vereceğini söyledi. Önümüzdeki günlerde daha da şekillenir. Kabine de olur olmaz ama Mehmet Bey (Şimşek) bizim ekonomi politikalarımıza katkı vermeye devam edecek" ifadelerini kullandı.

Süreç nasıl işleyecek?

Kalın'ın açıklamalarına göre takvim Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) açıklayacağı tarih ve kesin seçim sonuçlarına bağlı olarak işleyecek. YSK'nın milletvekili kesin sonuçlarını ne zaman açıklanacağı şu an için bilinmiyor. Yine cumhurbaşkanı seçim sonuçlarının açıklanması bu hafta bekleniyor. Sonuçlar açıklandıktan sonra yemin süreci başlıyor. Sonrasında takvim devam edecek. Cumhurbaşkanı'nın yemin ettiği günün akşamı yemek daveti olacak. Büyük bir katılımla göreve başlama töreni olacak.

Kabine'nin şekillenmesi

Kabine'nin nasıl işleyeceğine dair de bir çerçeve çizen Kalın, "İsim kompozisyonu her şekilde olabilir. Yeni millette karşılığı olan, Türkiye Yüzyılı'na yakışır genç dinamik bir Kabine kuracağını Cumhurbaşkanımız söylemişti. Şimşek bu sürece makamdan ayrı her zaman destek vereceğini söyledi. Önümüzdeki günlerde daha da şekillenir. Kabine de olur olmaz ama Mehmet Bey (Şimşek) bizim ekonomi politikalarımıza katkı vermeye devam edecek" şeklinde konuştu.

Şimşek'ten Erdoğan'a tebrik mesajı

Eski Maliye Bakanı Şimşek, seçim sonuçları sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik etti. Şimşek paylaşımında "Çeyrek asrı bulan siyasi yürüyüşünde halkımızın güçlü desteğiyle tekrar seçilen Cumhurbaşkanımız sn @RTErdogan’ı kutluyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza milletimize hizmet yolunda başarılar diliyorum. Yeni dönemin ülkemiz ve dünya için hayırlara vesile olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.