06 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.05.2023 09:57 | Son Güncelleme: 12.05.2023 10:38

İçişleri Bakanı Soylu: İnce bir saldırıya uğramıştır, faili FETÖ ve ABD'dir

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesine ilişkin, "Bu seçimde İnce bir saldırıya uğramıştır saldırı dışarıdan gelmiştir, kim tarafından üretildiği bellidir. Faili FETÖ ve ABD'dir" ifadelerini kullandı
İçişleri Bakanı Soylu: İnce bir saldırıya uğramıştır, faili FETÖ ve ABD'dir

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CNN TÜRK canlı yayınında soruları yanıtladı. Soylu, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesine ilişkin yaptığı açıklamada, "ABD'nin bu ülkede 10 yılda bir darbe yaptığını uçan kuş biliyor. Bu seçimde İnce bir saldırıya uğramıştır saldırı dışarıdan gelmiştir, kim tarafından üretildiği bellidir. Faili FETÖ ve ABD'dir" ifadelerini kullandı. Soylu'nun açıklamalarından satırbaşları: 

  • Böyle bir önemli seçimde karşı karşıya kaldığımız durum çok iyi değerlendirilmeli. Seçim süreci özetleyecek manzara. Geçmiş Türkiye'de gördüğümüz tehditler kasetler şantajlar...
  • Uluslararası ajanslar tarafından servis edilen görüntüler. Eski Türkiye'de de var. Bir siyasi partinin genel başkanı kaset ile başkan oldu. Rahmetli Deniz Baykal'ın kaseti ile aday oldu. Ben genel başkanlığa aday olmayacağım deyip döndü aday oldu.
  • Amerika en başından beri bu seçime müdahale ediyor. Biden, 2016'da darbe ile bu işi yapamadık, bu sefer darbe ile değil seçim ile gerçekleştireceğiz dedi. Temel mantık İnce eskiden CHP'nin adayı onu çekersek biz ona giden oyları almış oluruz. 
  • Siyasetin okuması böyle değildir. CHP'nin aldığı oyların önemli bölümü oraya yönelmiştir zaten. Geçmişte bu partilere oy verenlerde ciddi bir konsolidasyon var. Diğer oylar da protesto oylar, sandığa gitmeyecek ve kararsız oylar. Kararsız oylarda da adaylar çerçevesinde Kılıçdaroğlu'nu beğenmeyenler öbür oylara yöneliyor.
  • Siyasetin bu kadar kirletildiği bir dönem az yaşanmıştır. Her türlü meseleyi devreye sokuyorlar. İnce'nin kaydı da yurt dışındaki hesap üzerinden gönderilmiş. Aradaki fark büyük olacak. 4 buçuk 5 puanlık bu fark da aşılacak. Bu çirkin üslup ve FETÖ işlerini gerçekleştirenler de dumura uğrayacak. ABD'nin bu ülkede 10 yılda bir darbe yaptığını uçan kuş biliyor. Bu seçimde İnce bir saldırıya uğramıştır saldırı dışarıdan gelmiştir, kim tarafından üretildiği bellidir. Faili FETÖ ve ABD'dir. 
  • En çok saldırıya uğrayan hakarete maruz kalanlardan biriyim. Önemli bir bölümü yurt dışı hesaplardan yapılır. Türkiye içerisinde olanların tamamını buluyorum.
  • Bir adayın seçime mücadele edip 3 gün kala çekilmesi kendisinde derin etkiler bırakır. Bundan sonraki kararı kendisi verecektir. 
  • Kılıçdaroğlu tavşanın yakalandığı gibi yakalanmıştır. ABD'nin net adayı olduğu bellidir. Bütün projektörler de onun üzerindedir.
  • Rusya Ukrayna savaşında gıda krizini dünya çözemedi. Tek itibarlı ülke Türkiye'dir. Türkiye dış politikasında net bir duruş koyuyor. ABD gel bana tabi ol diyor. Biz Türkiye'nin menfaatlerine tabiyiz.