18 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 07.02.2023 17:53 | Son Güncelleme: 07.02.2023 19:13

İçişleri Bakanı Soylu: Yağma söz konusu değil

İçişleri Bakanı Soylu, deprem bölgesinde yağma olduğuna dair iddiaları yalanlayarak böyle bir durumun söz konusu olmadığını söyledi
İçişleri Bakanı Soylu: Yağma söz konusu değil

Kahramanmaraş'ta kurtarma çalışmalarına ilişkin bilgi veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, deprem bölgesindeki yağma iddialarını yalanladı. Soylu, "Bir iki münferit olay tespit edildi, bunun dışında Türkiye'de böyle bir şey söz konusu değil" ifadelerini kullandı. Bu olayların büyütülmesinin yanlış olduğunu belirten Soylu, "Bütün arkadaşlarımızla sahadayız. Bu olayları böyle bir durumda büyütmek bize karşı değil, vatandaşımıza karşı yanlıştır. Hangi Belediye, kuruluş olursa olsun siyasi görüşüne bakmadan AFAD'ın koordinasyonunda olabilecek her şeyi Türkiye'nin her yerinde gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımıza buradaki gelişmeleri anbean diğer arkadaşlarımız gibi iletiyoruz. Türkiye'nin her tarafından gelen desteklere, uluslararası yardımlara buradan teşekkür ediyoruz" dedi.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde çekilen görüntülerde bir grubun marketleri yağmaladığı iddia edildi.

Dün sosyal medyada birçok kullanıcı özellikle Hatay'da depremde zarar gören marketlerde yağmalama olduğuna dair görüntüler paylaştı. Videolardan birini Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ da paylaşarak sert önlemler gerektiğini söyledi.