27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.10.2022 20:20 | Son Güncelleme: 02.10.2022 20:25

İlk Evim İlk İş Yerim Projesi'ne 2 milyona yakın genç başvurdu

İlk Evim İlk İş Yerim Projesi'ne, 2 milyona yakın gencin başvurduğu açıklandı. Daha önce projeye toplamda 3,5 milyon civarında başvuru geldiği belirtilmişti
İlk Evim İlk İş Yerim Projesi'ne 2 milyona yakın genç başvurdu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İlk Evim İlk İş Yerim Projesi'ne ilişkin açıklamalarda bulundu. 

"İlk defa gençlerimize bu projeden yüzde 20 kontenjan verdik. 18 ila 30 yaş aralığındaki gençlerimiz bu projeye başvurabilecekler. Hayata güvenle başlayıp daha istikrarlı ve güvenli iş yerinizi açın diye projemizi başlattık" diyen Kurum, sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye'de 10 bin iş yeri, 250 bin sosyal konut projesini sunuyoruz. Sizlere bu projeden yüzde 20 kontenjan ayırdık. Evi olmayan gençlerimiz, yeni evlenecek kardeşlerimiz bu projeden yararlanabilir. Şartları uyması halinde kura çekimiyle inşallah bu projeyi değerlendirecekler. Gençlerimiz büyük bir teveccüh gösterdi. Toplamda 2 milyona yakın gencimiz başvurdu. Cumhurbaşkanımız, gençlerimizin bu sesine kulak verdi ve konut yapılacak arsa sayısını 1 milyona çıkardı. Bu anlamda nüfusa kayıtlı olduğunuz veya yaşadığınız yerlerde bu projelere başvurabilirsiniz."

Kaynak: AA