07 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.05.2023 20:18 | Son Güncelleme: 14.05.2023 20:32

Ömer Çelik: Sandık namustur, telaşa gerek yok

20:15'te kameralar karşısına geçen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik "Karşımızdaki ittifakın üyeleri Anadolu Ajansı'nı suçladı. Verilerinin bir siyasi partinin beğenip beğenmemesi önemli değil. Sandık namustur, telaşa gerek yok. Sabırlı olmak gerekiyor" dedi
Ömer Çelik: Sandık namustur, telaşa gerek yok

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in açıklamalarından satırbaşları: 

  • Siyasette sandık namustur. Şimdi oy verme işleminin tamamlanmasıyla birlikte sayımlar devam ediyor. Bütün siyasi partilerden arkadaşlarımızın da oy sayma sürecinde sandıkların başında bulunmasına önem veriyoruz.
  • En büyük zenginliğimiz işleyen bir demokrasiye sahip olmamız. Bu çerçeveden baktığımızda bütün vatandaşlarımızın bu hassasiyetine saygı duyuyoruz. Herhangi bir olay yaşanmadan herkes sayımları takip ediyor. Sonuçları beklerken siyasi partiler kendi kanallarından bilgilendirme yapıyorlar.
  • Bunlar kendi yöntemlerine göre bir takım sonuçlara varıyor. Aynı şekilde Anadolu Ajansı'da, ANKA ajansı da bilgilendirme yapıyor. Fakat daha sonuçlar kesinleşmeden, birden bire karşımızdaki ittifakın sözcüsü belediye başkanları televizyonlara çıktılar. AA'nın verileri çarpıttığını söylemeye başladılar.
  • Dünyada ve Türkiye'de bir devlet kuruluşu olarak AA'nın aboneleri var. Bir siyasi partinin bunları beğenip beğenmemesi önemli değil. Fakat bu telaş nedir? Halbuki sabretmeleri lazım. Telaşa gerek yok. Nihayetinde bunlar sayılacak. Bakın haftalardır seçim gecesi sokağa çıkmayın gibisinden bütün bir Türkiye'de sanki devletin baş edemeyeceği bir provakasyon varmış gibi bir yaklaşım sergiliyorlar.
  • Sonra AK Parti'nin karşısına seçim sonucu ne olursa olsun saygı duyacak mısınız gibi bir yaklaşım getiriyorlar. Biz de seçim sonuçlarına saygı gösterme kültürü var.
  • Ne kadar haklı olduğumuzu gösteren bir tablo ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı adayı olarak belirlenen iki belediye başkanı televizyona çıktılar. Utanç verici bir açıklama yaptılar. Anadolu Ajansı'na saldırıyorlar, sonra da seçim sonucunu ilan ediyorlar. Bir literatürde diktatörce bir yaklaşımın karşılığı aranacaksa bu diktatörce bir yaklaşımdır. Cumhurbaşkanımız açık ara önde gidiyor. Biz buna rağmen seçim sonucu ilan etmiyoruz.
  • Yaptıkları açıklama milli iradeyi gasp etme açıklamasıdır. Bir gasp girişimidir. Niye bu kadar telaşlanıyorsunuz? Rahat olun. Millet oyunu verdi. Birkaç saat sonra neticeler daha net bir şekilde ortaya çıkacak.
  • Şimdiden 'Cumhurbaşkanı şudur' demek utan verici bir yaklaşımdır. Resmi sonuçlar açıklanmış gibi bir tansiyon yaratılmasına müsaade etmeyiz. Bunlar millete saygısızlıktır. Sandığa saygısızlıktır. Sandığın sonucuna karşı da bir lekeleme kampanyasıdır.
  • Cumhurbaşkanımız, partimiz şimdiye kadar gelen verilerde net bir şekilde önde olduğu halde biz bir açıklama yapmıyoruz.