20 Eylül 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 20.09.2024 15:50 | Son Güncelleme: 20.09.2024 16:14

İmamoğlu'ndan Beyoğlu açıklaması: Vali de utansın, kaymakam da utansın

İBB Başkanı İmamoğlu Beyoğlu Belediyesi’nin ek hizmet binasından çıkartılmak istenmesine tepki gösterdi. İmamoğlu, "Vali de utansın, kaymakam da utansın. Bu talimatı verenler de utansın. Bu kadar net söylüyorum. Bu olmaz. Bu yapılmaz" dedi
İmamoğlu'ndan Beyoğlu açıklaması: Vali de utansın, kaymakam da utansın

Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tokat’ta sivil toplum kuruluşları üyeleri ve kanaat önderleri buluşmasında konuştu. İmamoğlu konuşmasında Beyoğlu Belediyesi’nin Kasımpaşa’daki ek hizmet binasından çıkartılmak istenmesine tepki gösterdi. İmamoğlu, "Bugün sabah itibarıyla, Beyoğlu'nda, devletin Valisi, valiliği, Kaymakamı, kaymakamlığı Beyoğlu Belediyesi'ni binadan çıkarıyor. Hangi binadan çıkarıyor? Seçimden birkaç ay önce, 2-3 ay önce bitirdikleri bir kışlayı, devletin bir kurumunun bitirdiği bir kışlayı, diyor ki, ‘Sen şu kapıya belediyenin tabelasını as, buranın bin 600 metresini sen kullan. Şu tarafa da kaymakamlığın tabelasını kaymakam, sen as. Burayı da kaymakamlık kullansın." ifadelerini kullandı. 

"Bakın bu bile bir iktidarın gitmesine sebeptir arkadaşlar" diyen İmamoğlu şunları söyledi:

  • Bu yapılır mı? Allah aşkına, soruyorum size; bu yapılır mı? Nedir yani? Ne? Amacınız ne? Yine orası Beyoğlu Belediyesi. Yazıyor; Türkiye Cumhuriyeti Beyoğlu Belediyesi. Öbür tarafa da yazıyor; Türkiye Cumhuriyeti Beyoğlu Kaymakamlığı. Vali de utansın, kaymakam da utansın. Bu talimatı verenler de utansın. Bu kadar net söylüyorum. Bu olmaz. Bu yapılmaz. Bu yapılmaz. 
  • Biz neyle uğraşıyoruz? Onun bunun çocuklarının vakıflarına verilen yapılardan çıkartalım da millete kazandıralım diye uğraşıyoruz.
  • Bunlar da milletin kurumundan alalım da bizim dediğimiz olsun diye uğraşıyorlar. Aradaki fark bu. Bu bakımdan, bu memleketin düzelmesi lazım.
  • Bakın benzeri bir davranışı… Buradan söylüyorum; siyasi ömrüm ne olur, makamım ne olur bilmem. Benzeri bir davranışı, benim partilim birisi yapsın, onun karşısına gidip dikilmeyen Ekrem İmamoğlu namerttir.
  • İster adı CHP'li olsun, ister başka bir şey. Bu memleketin, devleti malı arkadaşlar. Bakın; bu Tokat'ın evlatları, milletimizin bağımsızlık mücadelesinde çocuk yaşta şehit vermiş evlatların olduğu bir yerdeyiz.
  • Hangimizin şehidi yok? Hangimizin gazisi yok? Bu memleketin evlatlarını birbirinden ayırabilir miyiz? Böyle bir şey olabilir mi? Parti, görüş veya etnik köken… Ayıptır, yazıktır, günahtır. O bakımdan ben, Türkiye'mizin en büyük potansiyelini engelleyen meselenin bu olduğunu görüyorum.
  • Gerçekten bu memleketin liyakate, adalete çok ihtiyacı var. Liyakate, adalete ve gayrete çok ihtiyacı var.

Ne olmuştu?

İstanbul Beyoğlu Belediyesi sosyal medya hesabından dün yapılan açıklamada yetkililerin kaymakamlık binasında bulunan belediye birimlerine girmesine izin verilmediği belirtildi. Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney de yaptığı açıklamada, "İlgilileri devlet aklına ve Beyoğlu halkının iradesine saygı duymaya davet ediyorum. Bu yapılanın tüm bir ilçeyi cezalandırmak olduğunu hatırlatıyorum. Komşularımız müsterih olsun, ne olursa olsun sizlere hizmetlerimizde aksama olmayacak" ifadelerini kullanmıştı.

Bunun üzerine konuya dair açıklama yapan Beyoğlu Kaymakamlığı, kaymakamlık binasını kullanan Beyoğlu Belediyesi'ne ait bazı birimlerin, inşaatı tamamlanan belediye binasına taşındığı, ancak kalan birimlerin, taşınma hususunda özensiz tavır gösterilmesi nedeniyle Kaymakamlık tarafından tahliye edildiği aktarıldı.