22 Ekim 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 27.07.2024 08:36 | Son Güncelleme: 27.07.2024 09:03

İstanbul hafta sonuna yağmurla uyandı

Aşırı sıcak ve nemli havanın ardından İstanbul’da sabah saatlerinde sağanak yağış etkili olmaya başladı. Meteoroloji 14 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı yaptı
İstanbul hafta sonuna yağmurla uyandı

İstanbullular sıcak ve nemli geçen bir haftanın ardından hafta sonuna yağmurla giriş yaptı. Sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış kısa sürede etkisini göstermeye başladı.

Yolların kısa sürede su birikintisi ile dolmaya başlamasıyla beraber E5 Karayolunda sürücüler dörtlülerini yakarak kontrollü bir şekilde ilerledi. Aynı şekilde 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprülerinin girişlerinde ve bağlantı yollarında trafik yavaş ilerliyor. D-100 kara yolu ile TEM Otoyolu'nun bazı kesimlerinde ise trafik akıcı seyrediyor.

İBB trafik uygulamasına göre trafik yoğunluğu 07.00 itibarıyla yüzde 31, 8.30'dü ise 17 olarak ölçüldü.

 

Meteoroloji'nin son değerlendirmelerine göre, Marmara’nın doğusu, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Ankara çevreleri, Mersin'in doğusu, Adana'nın güney ve batısı ile Hatay'ın kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Karadeniz kıyıları, Artvin, Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum'un kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 

Sarı kodlu uyarılı yapılan şehirler: Artvin, Erzurum, Giresun, Kars, Rize, Trabzon, Düzce

Turuncu kodlu uyarılı yapılan şehirler: Kastamonu, Ordu, Samsun, Sinop, Zonguldak, Bartın, Düzce

AKOM'dan uyarı

AKOM'dan yapılan açıklamada, İstanbul'da dün başlayan yağışların bugün öğlene kadar kuvvetli şekilde etkili olacağı kaydedildi. Yoğun şimşek ve yıldırım ile kuvvetli rüzgarların da beklendiğinin dile getirildiği açıklamada, yağışların bu akşam saat 17.00'ye kadar devam edeceği ifade edildi.

3 büyük ilin 3 günlük hava durumu

Ankara, İstanbul ve İzmir için tahmin edilen 3 günlük hava durumu ise şöyle:

  • Ankara'da hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Bugün öğle saatlerinde yerel gök gürültülü sağanak görülecek. Sıcaklıklar bugün 17-29, pazar 16-30, pazartesi 15-31 derece olacak.
  • Havanın parçalı, yer yer çok bulutlu olacağı İstanbul'da Bugün yerel gök gürültülü sağanak etkisini gösterecek. En düşük ve en yüksek hava sıcaklıklarının ise bugün 22-30, pazar 23-33, pazartesi 25-33 derece olacağı öngörülüyor.
  • Havanın az bulutlu ve açık olacağı İzmir'de yağış beklenmiyor. Sıcaklıklar ise bugün 25-36, pazar 24-37, pazartesi 26-38 derece olacak.