03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.08.2023 09:08 | Son Güncelleme: 10.08.2023 09:12

İstanbul ve Ankara'da sağanak yağış bekleniyor

Eyyam-ı bahur sıcaklarının ardından bazı bölgelere yağış geldi. Meteoroloji'nin hava durumu tahminine göre, İstanbul ve Ankara'da öğlen saatlerinden itibaren sağanak yağış bekleniyor.
İstanbul ve Ankara'da sağanak yağış bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 10 Ağustos'a ilişkin hava durumu raporunu yayımladı. Eyyam-ı bahur sıcaklarının ardından İstanbul ve Başkent'te yağış bekleniyor. Son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Kırklareli, Eskişehir, Çankırı çevreleri, Kütahya'nın doğu kesimleri ile Ankara'nın kuzeybatı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor. Rüzgarın genellikle kuzeyli, yurdun güney kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.