06 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.04.2022 20:40 | Son Güncelleme: 11.04.2022 22:16

İstanbul'da da hissedildi: Zonguldak Ereğli açıklarında 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

AFAD'ın yaptığı açıklamaya göre Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesi açıklarında 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ise İstanbul'da da hissedilen depremin şiddetini 4.5 olarak duyurdu
İstanbul'da da hissedildi: Zonguldak Ereğli açıklarında 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Afet ve Acil Yönetim Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Karadeniz'de deprem olduğunu açıkladı. AFAD'ın internet sitesinde yer alan bilgilere göre, Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinin 89.23 kilometre açığında, saat 20.38'de gerçekleşen deprem 4,4 büyüklüğünde ve 37 kilometre derinliğinde ölçüldü. 

Deprem İstanbul'da da hissedildi.

AFAD'ın yaptığı açıklamada, "Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde meydana gelen deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4.5 olarak duyurdu.

Bakan Kurum'dan açıklama

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremle ilgili açıklamasında “Karadeniz Ereğli’si açıklarında meydana gelen 4,4 büyüklüğündeki deprem nedeniyle vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ekiplerimizle süreci yakından takip ediyoruz. Ülkemize geçmiş olsun” dedi.

İstanbul Valisi Yerlikaya: Olumsuz durum yok

İstanbul'da da hissedilen deprem sonrası Vali Ali Yerlikaya, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Zonguldak Ereğli merkezli AFAD verilerine göre 4,4 büyüklüğünde meydana gelen deprem İstanbul'umuzda da hissedildi. İlimizde ve ilçelerimizde herhangi bir olumsuz durum yoktur. Allah her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun" dedi.

Zonguldak Valisi Tutulmaz: Olumsuz durum yoktur

Deprem sonrası açıklama yapan Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, "Zonguldak Ereğli merkezli, AFAD verilerine göre 4,4 büyüklüğünde meydana gelen deprem dolayısıyla ilimizde ve Sakarya Gaz Sahası'nda herhangi bir olumsuz durum yoktur" dedi.

Deprem, Zonguldak'ın yanı sıra Bartın ve Karabük'te de hafif şekilde hissedildi. 

Bartın Valiliği'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Karadeniz Ereğli açıklarında meydana gelen ve ilimizde de hissedilen 4,4 büyüklüğündeki deprem sonucunda birimlerimize intikal eden herhangi bir olumsuz durum yoktur. Konu titizlikle takip edilmektedir. Tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun" denildi.