29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 24.09.2023 13:38 | Son Güncelleme: 25.09.2023 15:17

İstanbul'daki Suriyelilere verilen süre bugün doluyor: Kayıtlı oldukları illere gönderilecekler

Geçtiğimiz aylarda İstanbul Valiliği tarafından farklı ile kayıtlı olup da İstanbul'da bulunan Suriyelilerin şehri terk etmeleri için son güne girildi. Düzenlemeye uymayan Suriyelilerin kayıtlı oldukları illere dönmeleri için işlem başlatılacak
İstanbul'daki Suriyelilere verilen süre bugün doluyor: Kayıtlı oldukları illere gönderilecekler

İstanbul Valiliği tarafından haziran ayında yapılan açıklamada başka illere kayıtlı olan ancak İstanbul'da kalan Suriyelilerin 24 Eylül'e kadar kayıtlı oldukları illere dönmesi gerektiği duyuruldu. Böylece son güne girilen sürece 6 Şubat depremleri nedeniyle İstanbul'a gelen Suriyeliler dahil değil. Geçtiğimiz haziranda valilik tarafından yapılan açıklama şöyle;

Artık İstanbul'da kaydı olmayanlar geçici barınma merkezlerine alınacak ve ardından kayıtlı oldukları illere gönderilecek.

"İstanbul ili dışında kayıtlı olmasına rağmen hâlihazırda İstanbul ilinde ikamet eden geçici koruma kapsamındaki Suriye uyruklu yabancıların kayıtlı oldukları illere 24 Eylül 2023 tarihine kadar dönmeleri gerekmektedir.

Göç İdaresi Başkanlığı, İstanbul'da kaydı bulunmayan Suriyeliler için süre uzatımı olmayacağını açıklamıştı

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem nedeniyle depremden etkilenen illerden gelen ve kendilerine daha önce yol izin belgesi verilen geçici koruma kapsamındaki Suriye uyruklu yabancıların ikinci bir duyuruya kadar kalışlarına izin verilecektir"