16 Mart 2026, Pazartesi
Haber Giriş: 16.03.2026 17:22 | Son Güncelleme: 16.03.2026 17:25

İstiklal Marşı'nın Arapça okunmasına soruşturma

Karaman Valiliği, 12 Mart'ta İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü kapsamında düzenlenen programda İstiklal Marşı'nın Arapça okunmasına ilişkin soruşturma başlatıldığını bildirdi
İstiklal Marşı'nın Arapça okunmasına soruşturma
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Karaman’da 12 Mart günü düzenlenen anma programında İstiklal Marşı Arapça okutuldu.

Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma günü kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte uygulama tepki çekti.

Tepkilerin ardından Karaman Valiliği, olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Valiliğin, sosyal medya hesabından yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü kapsamında gerçekleştirilen programda, açılışta iki kıtası marş olarak Türkçe okunan ancak sonrasında program içeriğinde yer alan İstiklal Marşı’nın ilk iki kıtasının Arapça, sonraki sekiz kıtasının Türkçe olarak okunmasına ilişkin görüntüler kamuoyuna yansımıştır.

Söz konusu programla ilgili olarak, kamuoyunda tepki alan hususların tüm yönleriyle incelenmesi amacıyla, programı hazırlayan okul yöneticileri ve sorumlular hakkında Valiliğimizce gerekli soruşturma başlatılmıştır."

Kaynak: AA