03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.05.2023 17:45 | Son Güncelleme: 21.05.2023 18:00

İYİ Parti lideri Akşener: Kadını sahiplendirmekten bahsediyorlar, hayvan mıyız biz?

İYİ Parti lideri Akşener, Bakırköy Seçim Koordinasyon Merkezine yaptığı ziyarette gazetecilerin sorularını yanıtladı. Akşener, HÜDA PAR'la ilgili bir soruya, "Kadını sahiplendirmekten bahsediyorlar. Hayvan mıyız biz? Bunlardan kaçınmak için 2,5 milyon seçmenin Kılıçdaroğlu'na oy vermesi lazım" dedi
İYİ Parti lideri Akşener: Kadını sahiplendirmekten bahsediyorlar, hayvan mıyız biz?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Yeşilköy sahili ve Bakırköy Seçim Koordinasyon Merkezine ziyarette bulundu. Gazetecilere açıklamalarda bulunan Akşener şunları söyledi:

  • Önümüzdeki pazar seçime gidiyoruz. İki kişiye oy kullanacağız. Birisi Sayın Kılıçdaroğlu, birisi Sayın Erdoğan. İşimiz kolay. Millet İttifakı'nın tüm partileri güçlerini sandık başında daha evvel birleştirmişti.
  • Bugün daha da iyi bir biçimde birleştirdi bütün siyasi partileri. Sandık başından toplanan tüm bilgiler CHP'nin Genel Merkezi'nde buluşacak ve oradan eksik gedik tek elden söylenecek ve bizler gidereceğiz.
  • Sadece 2 buçuk milyon seçmene ulaşmamız gerekiyor. Arada çok büyük bir seçmen farkı yok. O nedenle Sayın Kılıçdaroğlu'nu 13. Cumhurbaşkanı seçtirmek mümkün ve gerçekten kolay.
  • Buzdolabını açtığımda içinde peynir olmayan, sadece mercimek çorbası olan, o mercimek çorbasının içinde soğan ve patates olmayan, yağ olmayan, sadece mercimek olan, suyla mercimek pişirilmiş çocuğuna yedirmek mecburiyetinde kalan ailelerin evine gidiyorum. O insanların derdini dinlemeye gidiyorum.
  • Özellikle rica ediyorum sizden. İYİ Partililere talimatımdır, diğer siyasi görüşte olanlardan da ricamdır. Tek bir şey istiyorum: şu parmağı sallayarak, şu parmağı göstererek konuşmak, tavır koymak yok. Seçmen velinimettir. Seçmen hangi görüşte olursa olsun, karşısında selam duracaksınız.
  • Seçilmiş arkadaşlarıma talimatımdır: Milletvekili seçildiniz, seçmeninizi unutursanız, yanımdan defolup gidin. Bu netlikle söylüyorum. Seçmeninizi unutmayacaksınız. Size oy verenlerin vebalini taşıyacaksınız.
  • Şimdi bu düstur üzerinden her birinize, bizim partililerimize, İYİ Partililere talimatım ama diğer siyasi partililere de ricamdır: Her bir arkadaşınızın, her bir dostunuzun, her bir komşunuzun karşısına geçecek, onu ikna edeceksiniz, rica edeceksiniz, gönlünü kazanacaksınız, gönlüne gireceksiniz.
  • Eğer 13. Cumhurbaşkanını Sayın Kılıçdaroğlu olarak seçersek, meclis ve yürütme farklı yerlerde olur, denge ve denetleme mekanizması işler, hukuk işler. Parlamenter sisteme hep beraber, başta AK Partililer olmak üzere, birlikte geçeriz.
  • HÜDA PAR; Cumhuriyet’i, Anayasa’nın ilk 4 maddesini tartışmayı talep ediyor. Kadını sahiplendirmekten bahsediyorlar. Hayvan mıyız biz? Bütün bunların normal hâle geleceği bir Türkiye’den kaçınmak için, bütün seçmenlerimize söylüyorum, bakın 2,5 milyon seçmenin ya sandığa gitmesi ya da Sayın Kılıçdaroğlu’na oy vermesi lazım.