07 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.04.2024 13:09 | Son Güncelleme: 08.04.2024 14:07

İYİ Parti'de Akşener sonrası başkanlık yarışı: 4 isim adaylığını duyurdu

31 Mart Seçimleri'nin ardından Seçimli Olağanüstü Kurultay kararı alan İYİ Parti gözler aday olmayacağını söyleyen Meral Akşener'in koltuğuna çevrildi. Pazartesi 13.00 itibarıyla 4 isim Genel Başkanlığa adaylığını duyurdu
İYİ Parti'de Akşener sonrası başkanlık yarışı: 4 isim adaylığını duyurdu

Seçimlerde hüsran yaşayan İYİ Parti'de Seçimli Olağanüstü Kurultay heyecanı yaşanıyor. Meral Akşener'in aday olmadığı duyurmasında sonra önce Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu daha sonra TBMM Grup Başkanı Koray Aydın Genel Başkanlığa adaylığını duyurdu.

Dervişoğlu, "Böylesini kritik bir eşikte gelişmelere kayıtsız kalabilmem ve tarihin üzerime yüklediği sorumluluktan uzak durabilmem mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

Aydın ise Kurucu Teşkilat Başkanı olduğum ve bir evlat gibi büyüttüğümüz İYİ Parti’mizi yeniden ayağa kaldırmak, Türkiye’ye yeniden umut olmasını sağlamak ve Partimiz için emek veren bütün dava arkadaşlarımızı birlik, bütünlük ve kardeşlik hukukuyla bir araya getirmek amacıyla; kutlu bir yola çıkmış bulunuyoruz" dedi

 2 isim adaylığını ilan etmişti

27 Nisan'da seçimli kongre yapılacağını duyurulmasının ardından ilk olarak Kurucular Kurulu Üyesi Günay Kodaz sahneye çıktı ve adaylığını ilan etti. Kodaz'ın ardından adaylık sahnesine çıkan bir diğer isim ise partinin Göç Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın. Akalın da "İYİ Parti liderin değil, milletin partisidir. 100 yıl sonra yeniden Türk milliyetçilerini iktidar yapmaya, yeniden Türk Çağını başlatmaya geliyoruz" mesajını verirken bugün yapacağı açıklamayı işaret etti.

2 isim daha konuşuluyor

Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Turhan Çömez ve Bilge Yılmaz'ın isimleri de muhtemel adaylar arasında geçiyor.