21 Eylül 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Giriş: 18.07.2024 21:06 | Son Güncelleme: 19.07.2024 08:18

İzmir'de alevlerle mücadele sürüyor: Yerleşim yerlerine yönelik tehdit önlendi

İzmir'in Gaziemir ve Buca ilçeleri arasında dün öğle saatlerinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale devam ediyor. Alevlerin yerleşim yerlerine tehdidi önlendi. Evlerinden tahliye edilen vatandaşların bölgedeki bekleyişi sürüyor
Kaynak: AA
İzmir'de alevlerle mücadele sürüyor: Yerleşim yerlerine yönelik tehdit önlendi - Resim: 5

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, yangın bölgesinde yaptığı incelemenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, ekiplerin olağanüstü bir mücadele verdiğini, rüzgarın sürekli yön değiştirmesi nedeniyle zorluk yaşandığını söyledi. Yangının bazı yönlerde durduğunu, soğutma yapıldığını aktaran Duman, belediye arama kurtarma ekiplerinin de çalışmalara katıldığını aktardı.

İzmir'de alevlerle mücadele sürüyor: Yerleşim yerlerine yönelik tehdit önlendi - Resim: 6

Bölgede çimento fabrikası olduğunu belirten Başkan Duman, buna yönelik bir risk bulunduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını sözlerine ekledi.

İzmir'de alevlerle mücadele sürüyor: Yerleşim yerlerine yönelik tehdit önlendi - Resim: 7

Yangının Adnan Menderes Havalimanı'na yakın konumda olması ve yükselen duman nedeniyle aksamalar yaşanan hava trafiği normale döndü. Havalimanında yaşanan aksamalar nedeniyle yolcu yoğunluğu yaşandığı öğrenildi.

İzmir'de alevlerle mücadele sürüyor: Yerleşim yerlerine yönelik tehdit önlendi - Resim: 8

Alevlerin çevredeki evleri tehdit etmesi nedeniyle polis ve jandarma ekipleri vatandaşları bölgeden uzaklaştırdı. Alevlerin evlere sıçramaması için Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye araçlarıyla TOMA'larla yangın ile evler arasına set kuruldu. Güvenlik güçleri, alevlerin yakın olduğu Sarnıç Mahallesi Çamlık Caddesi üzerindeki evleri tahliye etmeye başladı.