24 Ekim 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Giriş: 19.08.2024 16:19 | Son Güncelleme: 19.08.2024 16:25

İzmir'deki yangında evleri yananlar yaşadıklarını anlattı: Neyle çıktıysak onunla kaldık

Yamanlar Dağı'nda 62,5 saat sonra kontrol altına alınan yangında zarar gören 17 evin bulunduğu Onur Mahallesi dronla görüntülendi. Yağmur Mızrak "9 Eylül'de üniversite açılacak ama evin içindeki hiçbir şey kalmadı. Kitaplarım, her şeyim gitti. O gün evden neyle çıktıysak onunla kaldık" dedi
İzmir'deki yangında evleri yananlar yaşadıklarını anlattı: Neyle çıktıysak onunla kaldık - Resim: 4

'YANGINDA TORUNUMUN AYAKLARI YANDI'

Kızı Aysun Aydın, damadı Ali Aydın ve 3 torununun yaşadığı evin yandığını dile getiren Mehmet Eliaçık (66) da "Bu evi ben yaptım, kirada durmasınlar diye onları yerleştirdim. Köyde yaşıyorum. Kızım arayınca duramadım. Arabaya atladığım gibi buraya geldim, çocuklar kurtulmuş ama ev yanmış. Yangın sırasında kızım ile torunlarım varmış evdeymiş, çatının üzerine kütük gibi bir şey düşmüş, kızım bir bakmış ev yanıyor. Küçük çocuğunu alıp çıkmış, diğer 2 çocuğu içeride kalmış. Damat içeri giriyor, kurtarıyor. Torunum çıkarken ateşe basmış, ayakları yanmış. Torunum hastanede, diğerleri de damadın kardeşinin yanında kalıyor. Burada duracakları kadar yeni bir ev yapabilirsek başka bir şey istemiyorum" dedi.

İzmir'deki yangında evleri yananlar yaşadıklarını anlattı: Neyle çıktıysak onunla kaldık - Resim: 5


'81 İLDEKİ BÜTÜN EKİPLER BURAYA GELSE DE YANGINI SÖNDÜREMEZDİ'

Mahalleliden Şahin Çetin, yangın sırasında iş yerinde olduğunu eşi ve 2 çocuğunun son anda kurtulduğunu anlattı. Çetin, "Rüzgarın etkisiyle önce Doğançay Mahallesi'nde başlayan yangın bize ulaştı. Bizim mahalle Doğançay'a yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta yer alıyor. İki gün devam eden yangının buraya kadar gelmesine inanamadık. Ben işteydim. Alevler Sancaklı'nın oradayken 'Mahalleye doğru geliyor' diye haber verdiler. Ben gelene kadar 5 dakika içinde evimiz yandı. İki çocuğum ve eşim evin içindeydi. Ağabeyim onları zar zor çıkardı. Hiç kimsenin bir suçu yok. İtfaiyeciler havadan ve karadan çalıştı. Rüzgarın etkisiyle 81 ildeki bütün ekipler buraya gelse de yangını söndüremezdi" diye konuştu.

İzmir'deki yangında evleri yananlar yaşadıklarını anlattı: Neyle çıktıysak onunla kaldık - Resim: 6


3 YAŞINDAKİ ASTIM HASTASI OĞLU DA YANGINDAN ETKİLENDİ

Evinin yandığı anları çekilen görüntülerde izlediğini belirten Çetin, en büyük tesellisinin ailesinin hayatta kalması olduğunu dile getirdi. Astım hastası, 3 yaşındaki oğlu Miran Ümit'in makineler desteğiyle yaşamını sürdürdüğünü belirten Çetin, şunları söyledi:

İzmir'deki yangında evleri yananlar yaşadıklarını anlattı: Neyle çıktıysak onunla kaldık - Resim: 7

"Bizim tek isteğimiz var. Bir an önce derdimize çare bulunsun. Çünkü oğlum makineye bağlı yaşıyor. 3 yaşında. Buhar makinesine bağlı. Alerjisi var. Nefes zorluğu çekiyor. Astım hastalığına bağlı 11 gün yoğun bakımda kaldı. Sağ olsun hayırseverler buhar makinesi temin ettiler. Bir nebze de olsa yaramıza derman olmaya çalışıyorlar. Bir an önce derdimize çare bulunur umarım. Komşular eş dost akrabalarda kalıyoruz. Önümüz kış. Çocuğum bu halde ailem perişan.