19 Eylül 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.09.2024 22:30 | Son Güncelleme: 02.09.2024 22:38

Kasım Gülpınar'ın istifası sonrası Erbakan: Kendisine 'Zübük' diyen yapıya giderse diyecek bir şey yok

YRP'li Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar'ın partisinden istifasına Genel Başkan Erbakan'dan ilk açıklama geldi. Erbakan, "Gülpınar AKP'ye gider mi?" sorusuna "Kendisi için 'sirk cambazı' ve 'Zübük' ifadelerini kullanan bir yapıya giderse diyecek bir şey yok" diyerek yanıt verdi
Kasım Gülpınar'ın istifası sonrası Erbakan: Kendisine 'Zübük' diyen yapıya giderse diyecek bir şey yok

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar, Yeniden Refah Partisi'nden istifa etti. AKP'ye geçeceği konuşulan Gülpınar yoluna 'bağımsız' devam edeceğini söyledi. Gülpınar, "Kararı YRP ile istişare ederek aldık. Çözemediğimiz sorunlar vardı. Çalışmalarımı engelliyordu" dedi. 

Gülpınar'ın istifası sonrası Sözcü TV'de konuşan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan siyaset gündemini sarsan olayın detaylarını anlattı. İlk olarak Gülpınar'ın "Kararı YRP ile istişare ederek aldık" sözlerine açıklık getiren Erbakan "Bir takım duyumlar geliyordu ama kesin bir bilgi yoktu. Biz açıklamasına şaşırdık. Herhangi bir istişare olmadı bizimle. Üzülerek söylüyorum bizimle bir istişare olmadı.  İstişare kelimesi çok mantıklı değil. Bilgi olarak da söylüyorsa öyle bir şey de olmadı" diye konuştu.

Halka rağmen istifadan hayır gelmez

Erbakan Gülpınar istifa duyurusunu yaptığı meclis toplantısındaki konuşmasına da değinerek "Bugün belediye meclis üyeleriyle yaptığı toplantıda da kendisi bizzat söylüyor 'Ben anket yaptırdım halkın yüzde 79'u istifa etme diyor ama ben çalışamıyorum, baskılar oluyor, projelerim onaylanmıyor, taleplerim geri çevriliyor o nedenle istifa edeceğim diyor. Yüzde 79'a rağmen yapılan bir işten hayır geleceğini zannetmiyorum" ifadelerini kullandı. 

Sirk cambazı ve zübük ifadelerini hatırlattı

Gülpınar'ı "Herhangi bir yere gitmeyeceğim, bağımsız kalacağım" sözlerine Erbakan, "Böyle mi olacağını düşünüyorsunuz" diyerek şu sözlerle yanıt verdi: 

"Bilemiyorum. Kendisi için 'sirk cambazı' ve 'Zübük' ifadelerini kullanan bir yapıya tekrar giderse artık diyecek bir şey yok. Sayın Cumhurbaşkanı kendisi için bizim partiye geçtiğince 'sirk cambazı' ve 'Zübük siyasetçiler' ifadelerini kullanmıştı"