17 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 27.12.2023 22:43 | Son Güncelleme: 27.12.2023 22:57

KESK: Açlık azami, ücret asgari

KESK, 17 bin 2 lira olarak belirlenen yeni asgari ücreti değerlendirdi. 'Açlık azami, ücret asgari' başlıklı açıklamada "Bu kararla birlikte şu anki enflasyon koşullarında dört kişilik bir ailede üç kişi çalışsa dahi ancak yoksulluk sınırının üzerinde bir gelire sahip olabilmektedir" denildi
KESK: Açlık azami, ücret asgari

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Yürütme Kurulu, 17 bin 2 lira olarak belirlenen yeni asgari ücrete ilişkin 'Açlık azami, ücret asgari' başlığıyla yazılı bir açıklama yaptı. 

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'ndan çıkan kararın açlık sınırı olan 18 bin liranın altında kaldığı vurgulanan açıklamada, "İktidar ve sermaye kesimleri bu kararla birlikte milyonları sefalet koşullarında yaşamaya mahkum etmektedir. Sermaye sahipleri işçinin emekçinin yarattığı katma değerle, ödediği vergilerle zenginleşirken emeğin milli gelirden aldığı pay ise AKP iktidarı boyunca sürekli düşmüş, halk yoksulluğa terk edilmiştir" ifadeleri yer aldı. 

Asgari ücretin ortalama ücret haline geldiği belirtilen açıklama şöyle devam etti: "Bu kararla birlikte şu anki enflasyon koşullarında dört kişilik bir ailede üç kişi çalışsa dahi ancak yoksulluk sınırının üzerinde bir gelire sahip olabilmektedir. KESK olarak son bir yılda 'Geçim bütçesi istiyoruz! Halktan, emekten yana demokratik bir bütçe istiyoruz!'şiarıyla gerçekleştirdiğimiz 7 mitingde de talep ettiğimiz gibi insan onuruna yaraşır, yoksulluk sınırının üzerinde bir ücret mücadelemizi sürdüreceğimizi kamuoyu ile paylaşıyor, bütün konfederasyonları emeğin haklarını birlikte savunmaya çağırıyoruz."