12 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 15.06.2023 11:17 | Son Güncelleme: 15.06.2023 11:42

Kılıçdaroğlu örgütleri Engin Özkoç’a emanet etti

Kemal Kılıçdaroğlu parti örgütlerini kendisine bağlama fikrinden vazgeçti. Parti Meclisi üyesi olmadığı için genel başkan yardımcılığı görevine getiremediği Engin Özkoç’u, danışman olarak Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı pozisyonuna atadı
Kılıçdaroğlu örgütleri Engin Özkoç’a emanet etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerden sonra istifalarını sunan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerinin yerine yeni isimleri atadı. MYK’da kendisiyle birlikte 18 olan üye sayısını 15’e düşüren Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener gibi parti örgütlerini kendisine bağladı. Ancak kararı tepki çekince geri adım attı.

Danışmanlık formülünü kullandı

CHP lideri parti örgütlerini kendisine bağlama fikrinden vazgeçti ve Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı atama kararı aldı. Parti Meclisi üyesi olmayan Engin Özkoç’u genel başkan yardımcılığı görevine getiremeyen Kılıçdaroğlu danışmanlık formülünü işletti. CHP lideri kendisine en yakın isimlerden Engin Özkoç'u, Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Danışmanı pozisyonuna atadı.

Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanması durumunda Engin Özkoç'a bakanlık vermeyi planladığı biliniyordu

 Böylece Özkoç, CHP'de kurultay öncesi başkanlıktan sonra en önemli olan pozisyona gelmiş oldu. Özkoç’a her bölgeden bir ismin bağlanması ve bu isimlerin bölgelerdeki teşkilatların yenilenmesi için görev yapması bekleniyor.

Engiz Özkoç kimdir?

Sakarya, Kayalar'da 1962 yılında doğan Engin Özkoç Kastamonu Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında yüksek lisans yaptı. Anadolu Üniversitesi’nde işletme eğitimi aldı. Adalet Yüksekokulu mezunudur. Siyasete CHP Gençlik Kollarında başladı. Sakarya'da Belediye Başkan Yardımcılığı ve 4 dönem Belediye Meclis Üyeliği yaptı. Adapazarı Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyeliği ve Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanlığı görevlerinde bulundu. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 24, 25, 26 ve 27. dönemde Sakarya Milletvekili seçildi. TBMM Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu’nda yer aldı. CHP TBMM Grup Yönetiminde bulundu. Genel Başkan Başdanışmanlığı ve TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Sözcülüğü yaptı. Özkoç, CHP Grup Başkanvekilidir. Bekârdır.