29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.05.2023 14:24 | Son Güncelleme: 12.05.2023 14:37

Kılıçdaroğlu Reuters'a konuştu: Rusya'ya dair elimde somut kanıt olmasa tweet atmazdım

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Reuters'a yaptığı açıklamada paylaşılan deep fake içerikleri Rusya'nın yaptığına dair elinde somut kanıt olduğunu söyledi
Kılıçdaroğlu Reuters'a konuştu: Rusya'ya dair elimde somut kanıt olmasa tweet atmazdım

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Reuters'a yaptığı açıklamada seçimler öncesi internette yayınlanan deep fake içerikten Rusya'nın sorumlu olduğuna dair somut kanıtlara sahip olduğunu söyledi. İngiliz haber ajansının dün neden Rusya'nın sorumlu olduğuna dair bir tweet paylaştığı sorusuna Kılıçdaroğlu, "Eğer elimizde somut kanıt olmasaydı, tweet atmazdım" yanıtını verdi. CHP Genel Başkanı partisinin de konuyla ilgili olarak Türkiye'deki Rus Büyükelçiliği ile temasa geçmediğini de sözlerine ekledi.

"Kabul edilemez buluyoruz"

Kılıçdaroğlu "Başka bir ülkenin Türkiye'nin seçim sürecine bir siyasi parti lehine müdahale etmesini kabul edilemez buluyoruz. Tüm dünyanın bunun farkında olmasını istedim, bu yüzden bu çağrıyı bir tweet ile açıkça yaptım" dedi. 

"Dostane ilişkilerimizi bozmak istemiyoruz"

Kremlin sözcüsü Dmitriy Peskov, bugün yaptığı açıklamada Rusya'nın seçimlere müdahale ettiği iddialarını yalanladı. Reuters'ın belirttiğine göre Kılıçdaroğlu ajansa bu açıklamaları Peskov'dan önce yaptı. Kılıçdaroğlu Ankara'daki ofisinde, Türkiye'nin Rusya ile yakın ekonomik bağları olduğunu vurguladı ve Moskova ile ilişkiler konusunda dış politikada ince bir denge izleyeceğinin sinyalini verdi. 74 yaşındaki cumhurbaşkanı adayı, "İlişkilerimizi sürdürmek istiyoruz, dostane ilişkilerimizi bozmak istemiyoruz ama iç meselelerimize karışılmasına da izin vermeyeceğiz" dedi. 

Kılıçdaroğlu ayrıca Pazar günkü oylamayı kazanması halinde Rusya ve Ukrayna arasında yeni bir barış girişimi için bastıracağını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Rusya ve Ukrayna arasında bir barış anlaşmasına varmayı başarırsak bu bizim için ve tüm dünya için çok önemli. Ancak hiçbir ülkenin başka bir ülkeyi işgal etmesini doğru bulmadığımızı da açıkça ifade etmeliyiz" ifadelerini kullandı..