19 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.05.2023 05:00 | Son Güncelleme: 12.05.2023 07:59

Külliye mi Çankaya mı?

Cumhuriyetin 100’üncü yılında Türkiye bir kez daha yönünü arıyor. 64 milyon seçmenin büyük kısmının sandığa gitmesi beklenen seçimde 3 aday yarışacak olsa da aslında tek bir soruya yanıt bekleniyor: Erdoğan mı Kılıçdaroğlu mu, yani Külliye mi Çankaya mı?
Külliye mi Çankaya mı?

Seçime girerken Türkiye fotoğrafı

KONDA’nın 14 yılda 4’üncü kez yaptığı ve seçmen tercihlerini anlamlı hale getirmeyi sağlayan “Hayat Tarzları” araştırmasından çarpıcı sonuçlar çıktı. Araştırmayı Bekir Ağırdır yorumladı:

Kazanınca ‘Yorulduk ama değdi’ diyeceğiz

Ece Temelkuran yazdı: Kazandığımızda yıkılmış bir şeyi yeniden kurmanın o eşsiz heyecanı ve inancı olacak hepimizde. Kolları sıvamanın benzersiz neşesi. Her günün sonunda “Yorulduk ama değdi” diyeceğimiz bir şey olacak.

Bu büyük gerginlik seçimle sona ermeli

Ali Yaycıoğlu yazdı: Umut edelim, hatta gayret sarf edelim ki, bizi bir süredir çok yoran bu büyük gerginlik seçimin sonrasında bitsin. Herkesin bu ülkenin eşit hissedarı olduğu fikri galebe çalsın ve toplumsal barış için önemli adımlar atılsın. 

Aynı düşünenler aynı yerde olmaktan mutlu

Mehmet Y. Yılmaz yazdı: Arjantinli sosyolog Federico Zimmerman’a göre insanlar kendilerine benzer fikirleri daha uçta savunanlar ile bir arada olmak istiyor. “Siyasi kutuplaşma” böylece kendi kendini üreten bir sürece dönüşüyor. 

Seçim anksiyetesi sizi de vurmuş olabilir

Çağrı Mert Bakırcı yazdı: Teknik olarak bir hastalık değil ama bir süredir özellikle omuzlarınız ağrıyor, mideniz sık sık bozuluyor, uyku sorunları yaşıyorsanız yalnız değilsiniz. Bunun adı “seçim stresi bozukluğu” ve kesin tedavisi yok...