26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.08.2022 10:29 | Son Güncelleme: 22.08.2022 17:22

Mahkeme 'Havrita'ya erişim engeli getirdi

Ankara 1'inci Sulh Ceza Hakimliği, sokak köpeklerinin harita üzerinde yerini gösteren internet sitesi ve uygulamaları olan 'Havrita'ya erişim engeli getirdi
Mahkeme 'Havrita'ya erişim engeli getirdi

Ankara 1'inci Sulh Ceza Hakimliği, sokak köpeklerinin harita üzerinde yerini gösteren internet uygulaması Havrita.com'a erişim engeli getirdi. Başıboş Köpek Sorunu Platformu tarafından kurulan Havrita'nın kapatılması için sosyal medyada kampanya başlatılmıştı. 

Havrita haritada sokak köpeklerinin yaşadıkları yerleri tek tek işaretleyen bir uygulama. Yaşadıkları yerlerde köpek gören insanlar çektikleri fotoğrafları Havrita ile paylaşıyorlar. Uygulama Havrita'ya eklenmiş olay ve durumları Twitter aracılığıyla ilgili resmi makamlara bildiriyor. Havrita bu şekilde bilgi iletimine katkı sağladığını savunsa da hayvanseverler uygulama aracılığıyla birçok sokak köpeğinin zehirlenerek öldürüldüğünü savunuyor. Başıboş Köpek Haritası’nın sözcüsü Avukat Devrim Koçak, suçlamaları reddederek, "Bir müptezel, köpeğe kötülük yapmak istiyorsa haritadan bakayım demez. Uygulamanın amacı, başıboş köpek çetelerini, saldırılarını yaşayan kişiler tarafından uygulamaya girilerek bölgenin gösterilmesi" açıklamasında bulundu. 

İstanbul Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Gülsaniye Ekmekçi ise, “Antalya Muratpaşa’da çok sayıda işaretleme yapıldı. Ardından parkta 8 - 10 köpek zehirlendi. Uygulamanın tamamen kapatılması gerekiyor. Türkiye Barolar Birliği bünyesinde Hayvan Hakları Komisyonu olarak dava açmak için karar aldık” dedi.