26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 29.07.2022 09:19 | Son Güncelleme: 30.07.2022 13:48

Manş denemesine saatler kala Aysu Türkoğlu'na Ankara'dan destek yağdı

Aysu Türkoğlu'nun Manş Denizi'ni geçen en genç Türk olmak için kulaç atamasına saatler kaldı. Bu sabaha ertelenen deneme öncesi Aysu'ya Ankara'dan destek geldi. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın ile Spor Bakanı Kasapoğlu, genç yüzücüye başarılar diledi
Manş denemesine saatler kala Aysu Türkoğlu'na Ankara'dan destek yağdı

Bodrumlu yüzücü Aysu Türkoğlu bugün açık su yüzücülerinin Everest'i sayılan Manş Denizi'ni geçen en genç Türk olmak için kulaç atacak. Medcezir daha uygun olacağı için sabah saatlerine ertelenen yüzüş öncesi Aysu'ya Oksijen'in başlattığı #HaydiAysu hastag'i altında destek yağdı.

Başkent'ten başarı dilekleri

Ankara da 21 yaşındaki yüzücüyü yalnız bırakmadı. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Aysu Türkoğlu'na denemesinde başarı diledi.

"Şimdiden kutluyoruz"

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik dün akşam Twitter hesabından Türkoğlu için destek mesajı yayınladı. Çelik, "Bodrumlu yüzücü Aysu Türkoğlu bugün 02.00'de Manş Denizi'ni geçen en genç Türk yüzücü olmak için kulaç atacak. Aysu’yu şimdiden kutluyoruz. Yüreğimiz Aysu’yla.
Daha önce Adana’dan bizim mahalleden ablamız Nesrin Olgun Manş denizini yüzerek geçen ilk Türk kadını olmuştu" dedi.

"Kalbimiz seninle"

Cuma sabah erken saatlerde ise Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkoğlu'nu bizzat arayarak şans diledi. Türkoğlu'ndan geçişiyle ilgili bilgiler alan Spor Bakanı Kasapoğlu "İyi haberlerini bekliyoruz, kalbimiz seninle" dedi.

"Tüm Türkiye olarak yanındayız"

İbrahim Kalın da bu sabah Aysu Türkoğlu'na bir mesaj göndererek "Bugün tüm Türkiye olarak yanındayız. Güzel haberlerini bekliyoruz" dedi.

Kalbimin ne kadar hızlı attığını anlatamam - Video

Canlı izlemek ve desteklemek mümkün 

Aysu Türkoğlu'na eşlik edecek olan Pathfinder adlı tekneyi, internette (İzlemek için tıklayın) an be an takip etmek mümkün. Teknede Aysu'nun babasıyla antrenörü de olacak ve gönderilen her destek mesajını kendisine iletecekler.

Aysu, İngiltere Dover'den Manş'ın soğuk sularına atlayıp Fransa kıyılarına doğru yaklaşık 40 km yüzecek

Aysu'ya destek olmak için Instagram'dan aşağıdaki bağlantılara tıklayarak mesaj gönderebilir ya da  #HaydiAysu hastag'i altında mesajlarınızı yazabilirsiniz.

@aysu.turkoglu - @bengisuavci