31 Ağustos 2026, Pazartesi
Gece Modu Gece Modu Gündüz Modu Gündüz Modu
Haber Giriş: 31.08.2026 11:08 | Son Güncelleme: 31.08.2026 11:12

Mekke Anlaşması'nın ilk toplantısı İstanbul'da

Türkiye, Pakistan ve Suudi Arabistan'ın imzaladığı Mekke Ortak Savunma Anlaşması kapsamında oluşturulan Stratejik Siyasi ve Savunma Komitesi'nin ilk toplantısı İstanbul'da düzenleniyor
Mekke Anlaşması'nın ilk toplantısı İstanbul'da
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Türkiye, Pakistan ve Suudi Arabistan arasında imzalanan Mekke Ortak Savunma Anlaşması kapsamında oluşturulan Stratejik Siyasi ve Savunma Komitesi'nin ilk toplantısı İstanbul'da başladı.

Toplantıya Türkiye adına Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu katılıyor.

Pakistan heyetinde Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Muhammed Ishaq Dar, Savunma Kuvvetleri Komutanı Mareşal Asım Münir ve Savunma Bakanı Khawaja Muhammed Asif yer alıyor.

Suudi Arabistan heyetinde ise Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan Al Suud, Savunma Bakanı Halid bin Salman bin Abdülaziz Al Suud ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Fayyadh bin Hamed Al Ruwaili bulunuyor.

Toplantının ardından Dışişleri Bakanı Fidan'ın saat 13.10'da basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

Kaynak: ANKA