26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 16.03.2022 17:16 | Son Güncelleme: 16.03.2022 17:36

Meteoroloji’den uyarı: İstanbul’a kar sağanakları geliyor

Türkiye yeni soğuk ve yağışlı hava sisteminin etkisine giriyor. İstanbul'da pazar günü biten yoğun kar yağışı yeniden etkili olacak. Yarın yağmur ve sağanak şeklinde başlayacak yağışların cuma gününden itibaren kara dönmesi bekleniyor
Meteoroloji’den uyarı: İstanbul’a kar sağanakları geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurt genelinde etkili olan yeni soğuk ve yağışlı hava sistemine ilişkin raporu yayınladı. Meteoroloji'nin açıklamasına göre yarından itibaren Türkiye yeniden soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girecek. Yarın yağmur ve sağanak şeklinde başlayacak yağışların cuma gününden itibaren kara dönmesi bekleniyor.

İstanbul için son radar görüntüleri

 

Meteoroloji raporuna göre yağışların, Marmara Bölgesi, Karadeniz ve Doğu Anadolu’da kuvvetli yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Bunun yanı sıra önümüzdeki hafta ortasından itibaren yeni bir soğuk ve yağışlı havanın yurt genelinde etkili olacağı duyuruldu.

İstanbul için son uydu görüntüleri

 

Meteoroloji rüzgarın, batı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğini, hava sıcaklıklarının ise önümüzdeki bir haftalık periyotta mevsim normallerinin 4 ila 8 derece altında seyredeceğini açıkladı.

İstanbul için 5 günlük hava tahmini

 

Marmara'nın en yoğun kar yağışını da İstanbul ve Kocaeli arası alacak. Buna göre Türkiye'yi etkisine alacak  soğuk ve yağışlı hava salı gününe kadar sürecek.