18 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.10.2023 11:18 | Son Güncelleme: 11.10.2023 11:58

MHP'li Yalçın'dan, Kılıçdaroğlu'nun tezkere sözlerine tepki

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın "Türk askerinin Suriye'de bulunmasından Kemal Kılıçdaroğlu'nun duyduğu rahatsızlığın, çektiği sancının sebebi bellidir. Seçimlerde birlikte hareket ettiği, bölücülerin Suriye'deki uzantılarının başına bir şey gelmesini istemiyor" dedi
MHP'li Yalçın'dan, Kılıçdaroğlu'nun tezkere sözlerine tepki

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Türk askerinin Irak ve Suriye'deki görev süresinin uzatılmasına yönelik tezkereyle ilgili "Milliyetçiyim diyorsan sen de 'hayır' diyeceksin" sözlerine tepki gösterdi.

"Ayrılıkçı ve bölücüler CHP'yi ele geçirdi"

Kuruluşundan bu yana CHP'nin değişmeyen parti ambleminde yer alan altı oktan birinin, milliyetçilik ilkesini işaret ettiğini belirten Yalçın, "Atatürk'ün yıllar önce, 'Biz her şeyden evvel milliyetperveriz ve Türk milliyetçisiyiz' sözleriyle altını çizdiği gibi Türk milliyetçiliği, CHP'nin kuruluş ve siyaset ilkelerinin başında gelmiştir. Ancak onun ölümünden sonra, ayrılıkçı ve bölücüler, CHP'yi ele geçirerek bu partide yuvalanmışlardır" ifadesini kullandı.

Semih Yalçın, CHP'nin, daha önce Türkiye'nin bekası ve güvenlik öncelikleri doğrultusunda yurt dışına asker sevk edilmesi için TBMM'ye sunulan bazı hükümet tezkerelerine "evet" dediğini hatırlattı.

"CHP kuruluş ilkelerinden koptu"

Ancak genel başkanlığa geldikten sonra "Kılıçdaroğlu'nun, kendine bölücü kesimleri, ayrılıkçı oluşum ve partileri yol ve kader arkadaşı olarak seçtiğini" öne süren Yalçın, "Türk askerinin Suriye'de bulunmasından Kemal Kılıçdaroğlu'nun duyduğu rahatsızlığın, çektiği sancının sebebi bellidir. Kılıçdaroğlu, seçimlerde birlikte hareket ettiği, sözleri ve fiilleriyle destek verdiği bölücülerin Suriye'deki uzantılarının başına bir şey gelmesini istememektedir. Kılıçdaroğlu, kaderdaşı teröristlere kıyamamaktadır" görüşüne yer verdi.

CHP'nin köklerinden ve kuruluş ilkelerinden koptuğunu savunan Yalçın, "Kemal Kılıçdaroğlu, MHP'ye laf yetiştirmeye çalışacağına bir aynaya, bir de partisinin yanaştığı limana bakmalıdır. CHP'nin başının Türkiye'de sağduyuyu, sorumlu siyaset anlayışını, ilkeli ve tutarlı duruşu, istikrarı, en önemlisi de Türk milliyetçiliği davasını temsil eden MHP'den öğreneceği çok şey vardır" değerlendirmesinde bulundu.

Kılıçdaroğlu ne demişti?

Kemal Kılıçdaroğlu dün "Önümüzde bir tezkere var, terörle mücadele edeceğiz diyorlar. Hiçbir zaman terörle mücadelenin karşısında olmadık. Elbette ki terörle mücadele konusunda verilecek her yetkiye evet deriz ama anlamadığım bir şey var. ‘Yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye’de bulunması’ diyor. Birinci sorum Bahçeli’ye partinin adı Milliyetçi Hareket Partisi, MHP olarak bu tezkereye evet diyeceğini söylüyorsun, yabancı asker postallarının TC topraklarını çiğnemesine evet diyor musun demiyor musun? Bu kadar açık.
Asla ve asla yabancı askerlerin Türkiye'ye gelmesini istemiyorum. Bahçeli'ye ikinci sorum; bu yabancı askerler kimler? Kimi davet edeceksiniz? Bu ülkede terörle mücadeleyi TSK verdi, polislerimiz verdi binlerce şehidimiz var bir tane yabancı asker gelmedi, şimdi beyefendiler yabancı askerleri davet edeceğiz diyor. Kim bunlar?" ifadelerini kullanmıştı. 

 

 

Kaynak: AA