30 Haziran 2026, Salı
Gece Modu Gece Modu Gündüz Modu Gündüz Modu
Haber Giriş: 30.06.2026 08:30 | Son Güncelleme: 30.06.2026 08:49

Muratpaşa Belediye Başkanı'ndan Muhittin Böcek'e yalanlama: Benden adaylık için kimse para alamaz

Tutuklu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in etkin pişmanlık kapsamında verdiği ifadede adaylık sürecine ilişkin öne sürdüğü iddialara Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'dan yanıt geldi
Muratpaşa Belediye Başkanı'ndan Muhittin Böcek'e yalanlama: Benden adaylık için kimse para alamaz
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Tutuklu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in 'etkin pişmanlık' kapsamında verdiği ek ifadede söyediği “2024 yerel seçimlerinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olmak amacıyla yürüttüğüm çalışmalar sırasında, Muratpaşa belediye başkanının Ekrem İmamoğlu ile görüştüğünü, belediye başkan adaylıklarının belirlenmesi konusunda kendisine birtakım güvenceler verdiğini ve bunun karşılığında yüklü miktarda harcama yapacağını ve ödeme gerçekleştireceğini öğrendim" sözlerine CHP’li Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'dan yalanlama geldi. Ümit Uysal, "Ekrem Bey’le 15 dakika görüştüm. Benden adaylık için kimse para alamaz, teklif edemez" dedi.

Böcek, Antalya başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında ‘rüşvet‘ suçlamasıyla 5 Temmuz 2025’te tutuklanmıştı. 10 Mayıs’ta başsavcılığa etkin pişmanlıktan yararlanabilmek için başvurmuştu.

Böcek ifadesinde ne demişti?

Tutuklu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in 27 Haziran’da Antalya Savcılığı’nda verdiği ek ifade tartışılmaya devam ediyor. Böcek, Ekrem İmamoğlu’nun kendisinden 15 milyon euro talep ettiğini iddia etmişti. 5 milyon euroluk kısmını İstanbul Kapalıçarşı’da tahsil edilmek üzere “havala” adı verilen kayıtdışı bir sistem üzerinden İmamoğlu’na gönderdiğini söylemişti.

Böcek ifadesinde şunları kaydetti:

“2024 yerel seçimlerinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olmak amacıyla yürüttüğüm çalışmalar sırasında, Muratpaşa Belediye Başkanının Ekrem İmamoğlu ile görüştüğünü, belediye başkan adaylıklarının belirlenmesi konusunda kendisine birtakım güvenceler verdiğini ve bunun karşılığında yüklü miktarda harcama yapacağını ve ödeme gerçekleştireceğini öğrendim. Ayrıca Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Necati Özkan ile de seçim kampanyası konusunda anlaşma sağlandığı bilgisine ulaştım. Bu gelişmeler üzerine durumu netleştirmek ve adaylığım konusunda Ekrem İmamoğlu ile doğrudan görüşmek amacıyla 30/11/2023 tarihinde, yani adaylığım açıklanmadan önce, havayolu ile İstanbul’a gittim.

İstanbul’da Renaissance İstanbul Polat Bosphorus Hotel’de Ekrem İmamoğlu ile yaklaşık bir saat süren bir görüşme gerçekleştirdim. Görüşmeye özel kalemim Yasin Yellice tanıklık etmiştir. Hatta görüşmenin ardından otelin balkonunda birlikte fotoğraf çektirmiştik. Fotoğrafı kendisinin çektiğini ve daha sonra sosyal medya hesabımda paylaştığımı hatırlıyorum. Benden yaklaşık 15 milyon euro civarı maddi kaynak desteği istedi. Ben de elimden geldiğince ve zaman içerisinde bunu karşılayacağımı söyledim. Bunun üzerine Antalya’ya döndüm. Bir kısım şahsi paramla birlikte seçim bütçemin bir kısmının kendisinde olduğu bir dostuma, 5 milyon euro paraya ihtiyacım olduğunu söyledim. Bu parayla İstanbul’da bir ödeme yapacağımı bildirdim…”

"Ekrem İmamoğlu ile 15 dakika görüştüm"

Nefes yazarı Aytunç Erkin'in sorularını yanıtlayan Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal'ın konuya ilişkin açıklamaları şöyle:

-Ekrem İmamoğlu’yla görüştünüz mü?

Aday adayı olanlar Türkiye genelinde partimizde nüfuzlu yöneticilerimizden destek isterler. İstanbul, Ankara, İzmir de bunlardan en önemlileri. Parti yöneticileri, geçmiş genel başkanlar, bunlardan destek istenir. Bu çerçevede geçmişten de tanışıklığımız olduğu için 15’er dakikalık görüşmeler şeklinde Ekrem Bey’den de destek istemiştim.

-31 Mart seçimleri öncesinde… Ne zamandı?

Kasım 2023’tü zannedersem.

-Ne oldu o görüşmede?

Bir adaylık için para vermek falan filan. 1990’lı yıllarda yetiştik. Bizim değer yargılarımızla bunlar örtüşmez. Şu anda biraz iddialar havada uçuştuğu için, toplum bunu tasavvur edebiliyor ama bizim yetiştiğimiz koşullarda bu hayal edilebilecek bir şey değil. 1992’de parti kurucusuyum ve hep CHP’liyim. Rutin ziyaretlerdir bunlar. Daha önce de ziyaret etmiştim. Beylikdüzü’nden dostluğumuz vardır. Belediye başkanlığı döneminde de iki üç defa görüştük.

-Adaylık konusunda destek mi istediniz?

Bir bilgilendirme diyebiliriz. Antalya’da bir sorun yaşamayacağımızı söyledim. Kamuoyu bizim üzerimizde duruyordu.

-Necati Özkan var mıydı o görüşmede?

Yoktu. Necati Bey daha önce bizim Kaleiçi’nde düzenlediğimiz Old Town Festivali’nde sunum yapmıştı. Onunla da ayrıca kahve içtim. Ayrı bir hukukumuz var.

-Muhittin Böcek neden böyle bir iddiayı gündeme getirdi?

Bu ziyaretlerimi Antalya’da dedikodu konusu yapanlar oldu. “Anlaştı mı acaba” diye. Muhittin Böcek de oradan etkilenmiştir diye düşünüyorum.

-En ufak bir para konusu geçmedi.

40 yıllık partiliyim. Benden adaylık için kimse para alamaz, teklif de edemez. Partinin işçisiyim, amelesiyim. Ben gidip para mı vereceğim aday olmak için. Nasıl bir Türkiye’ye sürüklendik Aytunç Bey? Ömrümüzü partiye adamışız, masanın üstüne koyduk kendimizi. Adaylık için para vermek, bunlar bildiğimiz, hayal edebileceğimiz kavramlar değil.