01 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 25.07.2023 11:15 | Son Güncelleme: 25.07.2023 11:37

Naci Görür Adana'daki depremi değerlendirdi: Fay kuşakları üzerindeki stres alanlarında değişim var

Prof. Dr. Naci Görür, sabah 08.44'te Adana'nın Kozan İlçesi'nde meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki deprem sonrası Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "6 Şubat depremleri sonrası fay kuşakları üzerindeki stres alanlarında değişim var" ifadelerini kullandı
Naci Görür Adana'daki depremi değerlendirdi: Fay kuşakları üzerindeki stres alanlarında değişim var

Adana'nın Kozan ilçesinde bu sabah 08.44'te meydana gelen 5,5 büyüklüğünde depremde ilk edinilen bilgilere göre hayatını kaybeden veya yaralanan olmadı. Ülkede deprem denince akla gelen ilk isimlerden olan Prof. Dr. Naci Görür ise afet sonrası ilk açıklamasını Twitter üzerinden yaptı.

Paylaştığı tweet'de Adana Kozan’daki, Saimbeyli ve Savrun Faylarının yakınlaşma bölgesinde 5,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini söyleyen Görür, "6 Şubat depremlerinden sonra bölgede fay kuşakları üzerindeki stres alanlarında değişim var" ifadelerini kullandı.

Şu ana kadar can ve mal kaybı ihbarı yok

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise deprem hakkında yaptığı açıklamada, bölgeden şimdiye kadar herhangi bir can veya mal kaybı ihbarı gelmediğini söyledi. Deprem'den etkilenen tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Yerlikaya, "Başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına devam etmektedir" dedi.