19 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 01.03.2023 19:59 | Son Güncelleme: 01.03.2023 20:30

Naci Görür: Celal’in şöhreti hayallerimizi süsleyen bir konudur

Tarihçi İlber Ortaylı katıldığı yayının sona erdiğini zannederek Prof. Naci Görür hakkında "O depremi biliyor Bizim Celal'den daha iyidir" dedi. Sosyal medyada yoğun olarak paylaşılan bu diyalog sonrası Görür açıklama yaptı, "Celal’in şöhret ve konumu bizim hayallerimizi süsleyen bir konudur" dedi
Naci Görür: Celal’in şöhreti hayallerimizi süsleyen bir konudur

Kahramanmaraş depremlerinin ardından yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Prof. Dr. İlber Ortaylı, katıldığı bir televizyon programında yayının bittiğini düşünerek meslektaşı Naci Görür ile ilgili konuştu, Ortaylı Görür'ü kastederek "O depremi biliyor Bizim Celal'den (Şengör) daha iyidir" sözlerini kaydetti.

Ortaylı'nın bu açıklamasının ardından sosyal medyada Ortaylı'nın açıklamaları yoğun olarak paylaşılırken, Naci Görür de Twitter hesabından konuyla ilgili bir açıklama yaptı. 

Celal'in konumu hayallerimizi süsleyen bir konudur

Görür şu sözleri kaydetti:

"Arkadaşlar, dün TV100’de Candaş Tolga’nın programının kapanışında sayın İlber Ortaylı hocamın hakkımda söylediği güzel sözler için teşekkür ederim. Ülkemizin yetiştirdiği ender yerbilimcilerden sayın Celal Şengör’le kıyaslanmak da beni ayrıca onore etti. Ancak, Celal’in ulusal ve uluslararası şöhret ve konumu bizim hayallerimizi süsleyen bir konudur. Sevgiyle"