18 Ekim 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 28.02.2023 22:30 | Son Güncelleme: 28.02.2023 22:50

Prof. Dr. Naci Görür: Depremlerin büyüklüğü ve sıklığı azalacak

Birçok ili vuran Kahramanmaraş depremlerinin ardından artçı depremler de sık aralıklarla devam ediyor. Artçı depremlere ilişkin konuşan Prof. Dr. Naci Görür, zaman içinde depremlerin büyüklüğünün ve sıklığının azalacağını kaydetti
Prof. Dr. Naci Görür: Depremlerin büyüklüğü ve sıklığı azalacak

Kahramanmaraş depremleri sonrası bölgede artçı depremler etkisini sürdürürken Prof. Dr. Naci Görür yeni bir açıklama yaptı. Yaşanan büyük depremler sonrası fayların stres alanlarında değişikliklerin meydana geldiğini dile getiren Görür, bundan sonra bölgede yaşanacak depremlerin büyüklüklerinin ve sıklıklarının azalma eğilimi göstereceğine dikkat çekti.

Görür, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu satırlara yer verdi:

"Doğu Anadolu ve Ölü Deniz Fayları üzerinde büyük depremler oldu. Çok büyük stres ( enerji) açığa çıktı ve önemli bir kısmı da çevredeki faylara transfer edildi. Bu nedenle bölgede büyük bir alanda fayların stres alanlarında değişiklikler meydana geldi ve depremler olmaya başladı. Bunların zamanla hem büyüklüklerinin hem de sıklıklarının azalacağını düşünüyorum."

Ahmet Ercan'ın gözaltına alınmasına tepki gösterdi

Fısıltı gazetesiyle yayılan yanlış bilgilere itibar edilmemesi gerektiğini dile getiren Görür, paylaşımları nedeniyle gözaltına alınan Prof. Dr. Ahmet Ercan ile ilgili de açıklama yaptı. Görür, konuyla ilgili "Meslektaşım Prof.Dr. Ahmet Ercan’ın gözaltına alındığını üzülerek öğrendim. Deprem konusunda halkını aydınlatmaya çalışan bir bilimadamının böyle bir muameleye maruz kalması üzücüdür ve ülkemize yakışmıyor" dedi.