10 Eylül 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.08.2024 09:32 | Son Güncelleme: 10.08.2024 09:44

Nike Türkiye'deki online satışlarını durdurdu

Spor malzemeleri üreticisi Nike, Türkiye’de yurt dışından gelen ürünler için vergi kararının ardından sipariş alımını durdurdu. İnternet sitesinde gümrük mevzuatında yapılan değişiklikler nedeniyle siparişlerin askıya alındığı belirtildi
Nike Türkiye'deki online satışlarını durdurdu

Dünyanın önde gelen spor giyim markası Nike, Türkiye’den verilen siparişleri askıya aldı. Nike'ın internet sitesine Türkiye'dn girildiğinde, "Türkiye’de Nike.com ve Nike App üzerinden şu an için alışveriş yapılamamaktadır" uyarısıyla karşılaşılıyor. 

Markanın sitesinde yer alan yazılı açıklamada, "Türkiye gümrük mevzuatında yapılan son değişikliklerin Türkiye’deki tüketicilerimizin alışveriş deneyimine etkisini incelemeye devam ediyoruz. Bu süreçte Nike olarak tüketicilerimize siparişlerinin sorunsuz bir şekilde ve zamanında ulaşmasını garanti edemediğimiz için maalesef Türkiye’den verilen online siparişleri şu an için askıya almak durumundayız" ifadeleri yer aldı. 

Ne olmuştu?

6 Ağustos'ta Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre yurt dışından posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla Türkiye'de gerçek bir kişiye gelen ticari olmayan eşyalar için uygulanan 150 euro kıymet bedeli 30 euro olarak sınırlandırıldı. Karara göre, posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gerçek kişiye gelen ve değeri 30 euro’yu geçmeyen eşya ile 1500 euro’yu geçmeyen ilaç cinsi eşyanın değeri üzerinden Avrupa Birliği ülkelerinden doğrudan gelmesi halinde yüzde 30, diğer ülkelerden gelmesi halinde yüzde yüzde 60 oranında tek ve maktu bir vergi tahsil edilecek.