06 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.07.2023 13:32 | Son Güncelleme: 17.07.2023 17:52

Orman yangınlarıyla mücadele iki ilde devam ediyor

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan son açıklamaya göre iki ilde orman yangınlarıyla mücadele sürüyor. Son olarak Muğla Datça'da çıkan yangın kısa sürede kontrol altına alındı
Orman yangınlarıyla mücadele iki ilde devam ediyor

Dün çıkan 19 orman yangının ardından Türkiye genelinde orman yangınlarıyla mücadele üç ilde devam ediyor. Mersin Gülnar ve Mezitli ilçelerindeki yangınlar ile Adana'da orman yangını kontrol altına alındı. İşte il il orman yangınlarında son durum: 

Hatay Belen

Hatay'ın Belen ilçesindeki Soğukoluk Mahallesi'nde çıkan yangına ekiplerin karadan müdahalesi gece boyunca sürdü. Söndürme çalışmalarında 7 uçak, 12 helikopter, 58 arazöz ve 7 iş makinesi 320 personel görev alıyor.

Çanakkale 

Çanakkale'de  Kızılkeçili köyü yakınlarında dün saat 16.31'de başlayan yangına gün doğumuyla helikopter ve uçaklarla müdahale yoğunlaştı. Havadan 13 helikopter ve 5 uçak, karadan da 60 arazöz, 19 su ikmal aracı, dozerler ve çok sayıda destek ekibiyle alevler söndürülmeye çalışılıyor. Yangının çıkış nedeni de araştırılıyor.

"Rüzgar nedeniyle hız kazandı"

Vali İlhami Aktaş  yaptığı açıklamada, rüzgar nedeniyle yangının hız kazandığını, mücadeleye devam ettiklerini söyledi. Kemel köyünün daha önce önlem olarak boşaltıldığını aktaran Aktaş, "Yangın bölgesindeki köylerde teyakkuzdayız. Gerek duyulursa onları da boşaltabiliriz. Boşalttığımız birkaç hane var tedbiren. Diğerlerinde de çalışıyoruz" dedi.

Valilikten yapılan açıklamada, merkeze bağlı Kızılkeçili, Yukarı Okçular, Musaköy, Özbek ve Kemel köyü civarında devam eden orman yangınının rüzgarın etkisiyle şiddetini artırdığı, havadan ve karadan söndürme çalışmalarının devam ettiği belirtilerek şunlar kaydedildi:

Kemel, Kayadere, Işıklar, Dörtyol, Kurşunlu ve Mareşal Fevzi Çakmak köyleri ile Damyeri mevkisinde yaşayan vatandaşlarımızın can güvenliği açısından evlerini boşaltmaları önem arz etmektedir. Vatandaşlarımız, valiliğimizce tahsis edilen tesislerde misafir edileceklerdir. 112 ve UMKE sağlık personelleri köylerde sağlık hizmetine devam etmektedir.

Dün rüzgarın etkisiyle yayılan alevler nedeniyle 211 nüfuslu Kemel köyü tedbir amaçlı olarak boşaltılmış, İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu ile Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki de bölgeye gelerek Çanakkale Valisi İlhami Aktaş ve beraberindeki heyetle incelemelerde bulunmuştu.

 

Kaynak: AA